ΔΗΚΟ για αποκαλύψεις Φαίδωνος: Να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει για τον Τάσσο Παπαδόπουλο

ΔΗΚΟ για αποκαλύψεις Φαίδωνος: Να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει για τον Τάσσο Παπαδόπουλο

O πρόεδρος του Δημοκρατικού Kόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως οι σχέσεις του ΔΗΚΟ με τον Δημάρχου Πάφου δεν έχουν εξομαλυνθεί.

Μιλώντας στην Πάφο στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ζητά από το Δήμαρχο Πάφου να του παρουσιάσει τα αδιάσειστα στοιχεία που έχει εναντίον του Τάσου Παπαδόπουλου. Δεν το έχει πράξει συνέχισε και συνεχίζει, όπως είπε, να κρύβεται αλλά και να επαναλαμβάνει τη γνωστή λασπολογία εναντίον του Τάσου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτοί που αναμασούν τη συγκεκριμένη λασπολογία και συκοφαντούν , είναι οι ίδιοι που έβριζαν τον Τάσο Παπαδόπουλο το 2004. Εμείς πρόσθεσε, επιμένουμε ότι ο Δήμαρχος Πάφου θα πρέπει είτε να παρουσιάσει αυτά τα δήθεν αδιάσειστα στοιχεία είτε να απολογηθεί. Όσο δεν κάνει είτε το ένα είτε το άλλο είπε, απλά τον καταδικάζει η κοινή γνώμη γιατί όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος συμπεριφέρεται σαν μια “ κατινίτσα της γειτονιάς” .

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση των κομμάτων είπε πως για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε καθημερινά και προκαλούν μεγάλη απογοήτευση στην κοινωνία και στους πολίτες, το Δημοκρατικό Κόμμα “ έχει μια συγκεκριμένη πρόταση την πλήρη απαγόρευση και ποινικοποίηση των χρηματοδοτήσεων προς τα κόμματα από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμη πως τα κόμματα θα πρέπει να παραμένουν μόνο με τη κρατική χορηγία όπως γίνεται σήμερα και τις συνδρομές των μελών τους, γιατί εκτίμησε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να πατάξουμε αυτό το πρόβλημα που έχει να κάνει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Κυπριακό

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο γιατί όπως είπε, “ βλέπουμε δραματικές , σοβαρές και αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό”. Βλέπουμε συνέχισε την υπογραφή ενός οικονομικού πρωτοκόλλου μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους , τις προσπάθειες πολιτογράφησης ακόμη 35.000 εποίκων και όλα αυτά μετά την επιδίωξη της προσάρτησης των κατεχομένων μέσω της διασύνδεσης με ηλεκτροδότηση αλλά και με ένα παράνομο αγωγό παροχής νερού .

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία θέλει να καταστήσει τα κατεχόμενα επαρχία της Τουρκίας ενώ κάποιοι δικοί μας συμπλήρωσε, “ επιμένουν να μας λεν πως η Τουρκία θέλει λύση και το πρόβλημα για την επίλυση του Κυπριακού είναι η ελληνική πλευρά”.
Ανέφερε ακόμη πως πρέπει επιτέλους να καθίσουμε στο Εθνικό Συμβούλιο και να χαράξουμε μια νέα στρατηγική για το κυπριακό.

Υγεία
O πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως η επίσκεψη του στο ΓΝ Πάφου εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΔΗΚΟ σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, προσθέτοντας πως θα πρέπει στον τομέα της υγείας να ληφθούν κάποιες αποφάσεις είτε να αυξηθούν οι δαπάνες για τον τομέα της υγείας, για να μην είμαστε η δεύτερη χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την υγεία, είτε να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ.

Το να μην κάνουμε, συνέχισε, ούτε το ένα ούτε το άλλο, είναι επικίνδυνο και προκαλεί τεράστια προβλήματα για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αυτό που διαπίστωσε για ακόμη μια φορά κατά την επίσκεψη του στο ΓΝ Πάφου είναι κοινά προβλήματα, κενά και παραλείψεις τα οποία δυστυχώς ταλανίζουν ολόκληρο τον τομέα της υγείας. Είπε ακόμη πως το δημόσιο σύστημα υγείας, αντιμετωπίζει σήμερα τεράστια προβλήματα.

Συνεχάρη τέλος του ιατρικό και παραϊατρικό του ΓΝ Πάφου.