Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Κασουλίδη: Ο Πρόεδρος έχει καταστήσει το ρόλο του ΕΣ διακοσμητικό

Συμμαχία Πολιτών για δηλώσεις Κασουλίδη: Ο Πρόεδρος έχει καταστήσει το ρόλο του ΕΣ διακοσμητικό

Με δηλώσεις του Οικονομικού Διευθυντή κ. Παναγιώτη Σαββίδη, η Συμμαχία Πολιτών σχολίασε τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις

Το αν θα συνέλθει και πότε το Εθνικό Συμβούλιο, τελικά δεν έχει καμία απολύτως αξία δεδομένου ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει καταστήσει το ρόλο του καθαρά διακοσμητικό

Είναι κατάντια το Εθνικό μας θέμα και η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου να περιλαμβάνεται στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου. Ως Συμμαχία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι το Εθνικό μας ζήτημα δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε πεδίο άγρας ψήφου. Οι πολίτες απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Δυστυχώς όμως, το αν θα συνέλθει και πότε το Εθνικό Συμβούλιο, τελικά δεν έχει καμία απολύτως αξία δεδομένου ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει καταστήσει το ρόλο του καθαρά διακοσμητικό. Το Εθνικό Συμβούλιο δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο αφού δεν αφήνεται από τον κ. Αναστασιάδη να λειτουργήσει ως ένα όργανο συλλογικού προβληματισμού. Η εκ των υστέρων αποσπασματική και ελλιπής ενημέρωση του Προέδρου δεν εξυπηρετεί τίποτε αφού τα όσα λέει στα μέλη Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Αναστασιάδης, είναι εκείνα τα οποία έχουμε διαβάσει ήδη στον ημερήσιο τύπο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ Αναστασιάδης μετέτρεψε το κυπριακό σε προσωπική υπόθεση την οποία διαχειρίζεται με τη στήριξη των ηγεσιών ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.

Η απόκρυψη των εγγράφων των συνομιλιών γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα ως προς το τι πραγματικά διαπραγματεύεται και τι πραγματικά έχει συμφωνήσει ο Πρόεδρος με τουρκική πλευρά. Κλασσική περίπτωση είναι η πτυχή των εποίκων όπου συγκεκαλυμμένα ο κ. Αναστασιάδης έχει αποδεχτεί τη νομιμοποίηση 130.000 και πλέον εποίκων και η τουρκική πλευρά προχωρεί στη έκδοση της λεγόμενης τουρκοκυπριακής επιπλέον 25.000 εποίκων .

Η αναφορά του κυρίου Κασουλίδη ότι ολοκληρώνεται η καταγραφή συγκλήσεων σε 4 κεφάλαια δεν συνάδει με την ενημέρωση του κ. Αναστασιάδη ως προς τις τουρκικές θέσεις.

Εκτός και αν ο κ. Αναστασιάδης έχει στο ενδιάμεσο ικανοποιήσει και εκείνες τις τουρκικές απαιτήσεις. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δεν επιτρέπει στη Συμμαχία Πολιτών να μελετήσει τα έγγραφα των συνομιλιών. Ενδιαφέρον θα είχε να μπορούσαμε να μελετήσουμε και τα πρακτικά των πολύωρων συναντήσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί χωρίς τους διαπραγματευτές τα οποία ο κ. Ακινζτί καταθέτει στη ψευδοβουλή ενώ ο κ. Αναστασιάδης τα έχει σε μυστικά συρτάρια.