Συμμαχία Πολιτών για ΔΗΣΥ-ΑΗΚ: Η κοινωνική πρόνοια δεν είναι ελεημοσύνη

Συμμαχία Πολιτών για ΔΗΣΥ-ΑΗΚ: Η κοινωνική πρόνοια δεν είναι ελεημοσύνη

Με δηλώσεις του Οικονομικού Διευθυντή κ. Παναγιώτη Σαββίδη, η Συμμαχία Πολιτών τοποθετήθηκε σχετικά με τα τιμολόγια της ΑΗΚ.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις
Η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει αντίθετη προς κάθε πρόταση που προσεγγίζει την Κοινωνική Πρόνοια, ως ελεημοσύνη.
Είναι κρίμα να αφήνονται υπονοούμενα ότι η έκπτωση αυτή αποτελεί αιτία για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία.

Είναι με μεγάλη μας έκπληξη που είδαμε να ανάγεται τις τελευταίες μέρες σε μείζον ζήτημα η έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τη στιγμή όπου καθημερινά βλέπουμε την αποκάλυψη σκανδάλων εκατομμυρίων. Είναι κρίμα να αφήνονται υπονοούμενα ότι η έκπτωση αυτή αποτελεί αιτία για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία.

Μας προκαλεί επίσης αλγεινή εντύπωση η πρόταση περί δημιουργίας ταμείου, το οποίο θα εισπράττει χρήματα και στη συνέχεια θα τα μοιράζει στις ευάλωτες ομάδες για την πληρωμή του ρεύματος. Καταρχάς θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσουν που θα βρεθούν οι πόροι του ταμείου αυτού, και το εάν αυτοί θα προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες. Διερωτόμαστε τι θα γίνει εάν κάποια στιγμή οι εισπράξεις αυτές δεν θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες; Θα μειωθεί μήπως η χορηγία που θα προσφέρεται;

Η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει αντίθετη προς κάθε πρόταση που προσεγγίζει την Κοινωνική Πρόνοια, ως ελεημοσύνη. Τα σύγχρονα κράτη πρόνοιας αναπτύσσουν προγράμματα και υπηρεσίες προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και δεν εφευρίσκουν απλά οικονομικά επιδόματα. Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να εγκύψουν με μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα πάνω από τα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού και μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική να στηρίξουν έμπρακτα τις ανάγκες τους, ώστε να μπορούν αποτελεσματικά να ενσωματωθούν σε όλες δομές της κοινωνίας.