Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η μείωση της στρατιωτικής θητείας οδηγεί στην ενδυνάμωση

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η μείωση της στρατιωτικής θητείας οδηγεί στην ενδυνάμωση

Η απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν σημαίνει αποδυνάμωση αλλά αντίθετα ενδυνάμωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε επίσκεψη του στο Στρατόπεδο Αντ/γου Βασίλειου Καποτά με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, και ευχήθηκε αυτό το Πάσχα να είναι το τελευταίο που περνά ο λαός και η πατρίδα μας το Γολγοθά της κατοχής.

Στην ομιλία του στο στρατόπεδο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για την αρτιότερη ακόμα οργάνωση της ΕΦ που προχωρά με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της κάτι που οδηγεί στην απόφαση για μείωση της θητείας των κληρωτών. “Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο αποδυνάμωση, αντίθετα ενδυνάμωση και βεβαίως εύχομαι να είναι η τελευταία προσπάθεια να διατηρούμε στρατεύματα προκειμένου να προασπίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία”, είπε.

Πρόσθεσε πως αυτό το λέει ενόψει του εν εξελίξει διαλόγου, των προοπτικών που διανοίγονται και της ελπίδας που δημιουργείται ότι ενδεχομένως φέτος να είναι και ο τελευταίος χρόνος που περνούμε το Γολγοθά της κατοχής και των όσων δεινών επέφεραν η εισβολή και η κατοχή.

“Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με συνέπεια σε αυτά που επιδιώκουμε. Και αυτά που επιδιώκουμε δεν είναι κάτι άλλο παρά η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι ένα σύγχρονο κράτος μέσα στα πλαίσια των όσων έχουν συμφωνηθεί, που να είναι απόλυτα συμβατό και να συμβαδίζει και να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις σαν πλήρες κράτος κράτος μέλος της ΕΕ”, τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του κράτους για την προσφορά προς όσους υπηρετούν στην ΕΦ και τους ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή ευημερία. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι και από την πλευρά της, η τ/κ κοινότητας θα αποδεχθεί μια λύση που δεν θα είναι άδικη για κανέναν, που δεν θα έχει νικητές που δεν θα έχει ηττημένους, που θα δημιουργεί συνθήκες πραγματικής συνδημιουργίας, ειρηνικής συμβίωσης και προοπτικής, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.

Νωρίτερα, ο Αρχηγός της ΕΦ Aντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Αμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη που τον συνόδευε. Τόνισε ότι το μήνυμα του Προέδρου δεν θα περιοριστεί στο στρατόπεδο αλλά θα αναγνωστεί σε όλη την ΕΦ.

“Θα μας επιτρέψετε να σας ευχηθούμε κάθε καλό, για εσάς προσωπικά, για το μεγάλο έργο και την προσπάθεια που κάνετε αυτή την περίοδο για το Κυπριακό πρόβλημα, ό,τι καλύτερο για την πατρίδα και να ευχηθούμε η φετινή Ανάσταση αα είναι η τελευταία που θα έχει αυτό το αναχρονιστικό σύστημα, μιας ευρωπαϊκής και εξόχως δημοκρατικής χώρας, όπως η Κύπρος, να έχει αυτό το διαχωρισμό και το διαμελισμό που συνεχίζεται για 41 χρόνια”, κατέληξε.