Οικολόγοι για αναπομπή νόμων: Έχει πολιτική ευθύνη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Οικολόγοι για αναπομπή νόμων: Έχει πολιτική ευθύνη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Δηλώσεις κ. Μακαρίας Άντρης Στυλιανού, Υποψήφια Βουλευτού Λευκωσίας αναφορικά με την αναπομπή νόμων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις.

Η ταχύτητα και η σπουδή που έχει δείξει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την αναπομπή των νόμων που ψήφισε η Βουλή κατά την τελευταία ολομέλεια μόνο πικρά ερωτήματα δημιουργούν. Μακάρι να έδειχνε την ίδια σπουδή και ενδιαφέρον σε άλλα θέματα που αφορούν τους απλούς πολίτες.

Η αναπομπή δύο νόμων που θα βοηθούσαν ομάδες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση αποτελεί πράξη κοινωνικής αναλγησίας.

Όταν ο Γενικός Εισαγγελέας συμβουλεύει και γνωμοδοτεί για ένα θέμα συνταγματικότητας δεν υποχρεώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακολουθήσει τη νομική συμβουλή.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να μην επιμένει στην αναπομπή των νόμων που σκοπεύουν να βοηθήσουν αδύναμους συνανθρώπους μας.

Δεν είναι δυνατόν να επιμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην αναπομπή του νόμου που ψήφισε ακόμα και ο ΔΗΣΥ και αφορά μεταξύ των άλλων την προστασία εργαζομένων καρκινοπαθών.

Επίσης ο νόμος για την καταβολή για τις 60 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τις ευάλωτες ομάδες εργαζομένων, που προέκυψε με τροπολογία των Οικολόγων, δεν πρέπει να ακυρωθεί.

Ιδιαίτερα την ώρα που το Υπουργείο Εργασίας υπερηφανεύεται ότι δεν υπάρχει θέμα συντάξεων μέχρι το 2080.

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συμβαδίσει με το κοινωνικό αίσθημα και να μην επιμένει στην αναπομπή των δύο νόμων.