Οικολόγοι για Κυπριακό: Ανησυχητικές οι πληροφορίες για περιουσιακό και εκ περιτροπής προεδρία

Οικολόγοι για Κυπριακό: Ανησυχητικές οι πληροφορίες για περιουσιακό και εκ περιτροπής προεδρία

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναφορικά με το Κυπριακό και συγκεκριμένα το Περιουσιακό και την εκ περιτροπής προεδρία.

Στο Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αντιμετωπίζουμε με μεγάλη ανησυχία την τροπή που κινδυνεύουν να πάρουν οι συνομιλίες και δυστυχώς μαθαίνουμε μόνο από τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Η απαίτηση της Τ/κ πλευράς που θεωρεί ότι όσοι διαμένουν σε ελληνοκυπριακές περιουσίες, για μια συγκεκριμένη περίοδο, που θα καθοριστεί (γίνεται λόγος για 20 χρόνια) αυτόματα θα καθίστανται ιδιοκτήτες είναι προκλητική και επικίνδυνη.

Είναι σίγουρο ότι το περιουσιακό συνδέεται με το εδαφικό, το οποίο στην Τ/κ πλευρά δεν επιθυμούν να συζητηθεί σε αυτή τη φάση και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι θα συζητούνται παράλληλα όλα τα κεφάλαια. Τελικά , τι γίνεται; Πρόκειται για ακόμα μία δέσμευση χωρίς αντίκρισμα;

Σε ότι αφορά το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να χαράξει την κόκκινη γραμμή που επιβάλλεται για να μην υπάρχει καν το περιθώριο για δεύτερες σκέψεις αφού κάτι τέτοιο απορρίπτεται από την πλειοψηφία των κομμάτων και του λαού, ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.