Περδίκης για ΥΠΕΞ: Αχρείαστη η χθεσινή παρέμβαση του για το θέμα της βίζας

Περδίκης για ΥΠΕΞ: Αχρείαστη η χθεσινή παρέμβαση του για το θέμα της βίζας

Αχρείαστες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης τις χθεσινές τοποθετήσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για το θέμα της αντίδρασης των κομμάτων σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άρση της θεώρησης διαβατηρίων για Τούρκους πολίτες.

«Εγώ θεωρώ αχρείαστη τη χθεσινή παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών για το θέμα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το θέμα της βίζας. Δεν χρειαζόταν να επιτεθεί στην αντιπολίτευση ο Υπουργός Εξωτερικών και μάλιστα με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο», είπε σε δηλώσεις του ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Λέγοντας ότι ο ίδιος δεν δεν πιστεύει «να υπάρχει κανένας χαζός πολιτικός που να πιστεύει ότι στα 72 κριτήρια που τέθηκαν στην Τουρκία για την άρση της βίζας θα προστεθεί τώρα και 73ο, που να την υποχρεώνει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία», ο κ. Περδίκης πρόσθεσε όμως ότι «η πλήρης εφαρμογή των 72 κριτηρίων συνεπάγεται βήμα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό δεν πρέπει να το μειώνει ο Υπουργός Εξωτερικών».

Ο κ. Περδίκης είπε ότι θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να επιμένει στην πλήρη εφαρμογή των 72 κριτηρίων από την Τουρκία για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η σωστή τοποθέτηση και όχι να δημιουργείται αυτή η ένταση στο εσωτερικό για ένα θέμα που θα έπρεπε όλοι μας να είμαστε ενωμένοι, συντονισμένοι και στοχευμένοι».

«Γι' αυτό ζητούμε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, δεν το ζητούμε για να τσακωθούμε, το ζητάμε για να συντονιστούμε όλα τα πολιτικά κόμματα μαζί με την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων και δυστυχώς των μεθοδεύσεων κάποιων φίλων της Τουρκίας στην ΕΕ», κατέληξε.