Οικολόγοι για Κυπριακό: Προσοχή στο σκληρό παιχνίδι της Τουρκίας

Οικολόγοι για Κυπριακό: Προσοχή στο σκληρό παιχνίδι της Τουρκίας

Ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για το Κυπριακό

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση

Οι πρόσφατες κινήσεις Ερντογάν με στόχο τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση του κ. Ακιντζί, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει επιλέξει ένα σκληρό παιχνίδι.

Επιλέγει έναν προκλητικό τρόπο να περάσει αυτά που θέλει και σίγουρα δεν συμβαδίζουν με το κλίμα συναίνεσης που πρέπει να επικρατεί εφόσον είναι σε εξέλιξη συνομιλίες.

Η ακύρωση από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας της συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον Ακιντζί στέλνει το σωστό μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι προκλήσεις.

Παράλληλα είναι ανησυχητικό ότι τα Ηνωμένα Έθνη επέλεξαν να μην σχολιάσουν τη συνάντηση Μπαν Κι Μουν - Ακιντζί και να απαντήσουν μόνο για την παρουσία Ακιντζί στο δείπνο της Συνόδου για την ανθρωπιστική κρίση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ότι αφορά την απειλή Ερντογάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το Τουρκικό κοινοβούλιο θα μπλοκάρει τη συμφωνία για το προσφυγικό εάν η Ευρώπη δεν εξαιρέσει τους Τούρκους από την υποχρέωση της βίζας, απλά επιβεβαιώνει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών που από την πρώτη στιγμή τονίζαμε ότι θα βρούμε μπροστά μας τα κρυφά ανταλλάγματα της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. Ελπίζουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην δώσει στην Τουρκία αυτά που θέλει, εφόσον εκείνη επιμένει να μην τηρεί τις υποχρεώσεις της.

Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Ο Πρόεδρος οφείλει να συγκαλέσει επιτέλους Εθνικό Συμβούλιο για να οργανωθεί η αντίδραση της Κυπριακής ηγεσίας έναντι των Τουρκικών προκλήσεων.