Σύντομη η σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών

Σύντομη η σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών

Σύντομη ήταν η σημερινή συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, που αρχικά επρόκειτο να είναι ολοήμερη, όπως η προχθεσινή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στη σημερινή συνάντηση των Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί δεν έγινε διαπραγμάτευση. Έγινε μια σύντομη συνάντηση, όπου οι πλευρές εξήγησαν τις θέσεις τους για το τι έγινε τις τελευταίες ημέρες. Η ε/κ διαπραγματευτική ομάδα περιμένει περαιτέρω οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού επιστρέψει από την Αθήνα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ενώ η συνάντηση των ηγετών την Παρασκευή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πιθανόν αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση με διαπραγματευτή εκ μέρους της ε/κ πλευράς τον Ανδρέα Μαυρογιάνννη, ο οποίος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη αρχές Ιουνίου, καθώς είναι υποψήφιος για την προεδρία της 71ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του “γραφείου Τύπου” της “προεδρίας” αναφερόταν ότι η σημερινή ατζέντα της συνάντησης των δύο διαπραγματευτών άλλαξε κατόπιν αιτήματος της ε/κ πλευράς και αντί θεμάτων που αφορούν το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης και Διαμοιρασμού της εξουσίας, θα αξιολογούσαν την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε.