Συμμαχία: Οι εξελίξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ουσιαστική αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Συμμαχία: Οι εξελίξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ουσιαστική αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Δήλωση Αναπληρωτή Εκπροσώπου Συμμαχίας Πολιτών για το Κυπριακό.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση.

Αυτό που συνέβηκε στην Κωνσταντινούπολη δεν αποτελεί ατόπημα της τουρκικής πλευράς, όπως το χαρακτήρισε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Τορναρίτης. Αυτό ήταν ένα ακόμα μελετημένο και προγραμματισμένο βήμα της τουρκικής πλευράς για αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Ένα βήμα που η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προώθησε με μια σειρά λανθασμένων ενεργειών:

• Απόφαση για χιαστή επισκέψεις.

• Ανοχή σε επισκέψεις τουρκοκυπρίων αξιωματούχων σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και Ουάσιγκτον.

• Ανοχή σε επίσημες επισκέψεις όλων των ξένων αξιωματούχων (φωτεινή εξαίρεση ο Ρώσος ΥΠΕΞ) στο ψευδοκράτος.

• Ανοχή στην επίσκεψη κ. Ακιντζί στο Νταβός με όλους τους ηγέτες αναγνωρισμένων κρατών.

• Αψυχολόγητες επισκέψεις του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη στο ψευδοκράτος για καφεδάκια και μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Ως Συμμαχία Πολιτών, προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι οι εξελίξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ουσιαστική αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε βαθμό που πολύ σύντομα θα καταλήξει σε πλήρη αναγνώριση. Η προάσπιση των Κυπριακών συμφερόντων και η αναχαίτιση των τουρκικών στόχων προϋποθέτει προγραμματισμό και απαιτεί διεκδικητικότητα.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όσους ελληνοκύπριους πολιτικούς ταυτίστηκαν με το κοινό όραμα Ακιντζί, να αφυπνιστούν. Κάθε μέρα που περνά απομακρυνόμαστε από το ενδεχόμενο της λύσης. Για να καμθεί η τουρκική αδιαλλαξία και να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες για εποικοδομητικό διάλογο θα πρέπει να καταστήσουμε την κατοχή και διχοτόμηση ασύμφορες για την Τουρκία.