Η διαδικασία βγάζει πρόεδρο της Βουλής

Η διαδικασία βγάζει πρόεδρο της Βουλής

Η ίδια η πολιτική διαδικασία και όχι οι πολιτικές συνεργασίες ίσως καθορίσει τελικά την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής.

Καθοριστικότερος παράγοντας στην εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, μπορεί να αποδειχθεί η ίδια η διαδικασία αντί οι όποιες πολιτικές συνεργασίες. Κι αυτό γιατί η Βουλή έχει την ευχέρεια να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, γεγονός που ενδέχεται να κρίνει το κατά πόσο ορισμένες υποψηφιότητες θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος ή θα αποσυρθούν όταν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν δυνατότητα επιτυχίας.

Τα κόμματα θα πραγματοποιήσουν σήμερα συνάντηση για να αποφασίσουν τη διαδικασία, προοπτική ωστόσο δύσκολη καθώς ο καθένας κάνει τις δικές του εξισώσεις και θέλει να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέχρι την υστάτη.

Τα κρίσιμα ζητήματα είναι δύο: Ο καθορισμός της σειράς υποβολής των υποψηφιοτήτων και το εάν η ψηφοφορία θα είναι χωριστή για τον κάθε υποψήφιο.
Αποφάσεις την Πέμπτη στον ΔΗΣΥ

Εξάλλου, την τελευταία στιγμή και στη βάση του τελικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί και όσον αφορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, θα αποφασίσει ο ΔΗΣΥ τη στάση που θα τηρήσει. Κυρίαρχη θέση του κόμματος είναι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, προτίθεται ωστόσο να έχει διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα εντός της ημέρας. Ενώπιον του πολιτικού γραφείου που συνήλθε χθες βράδυ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου παρουσίασε όλα τα πιθανά σενάρια και αποφασίστηκε ότι το σώμα θα συνέλθει ξανά την Πέμπτη για τις τελικές αποφάσεις.

Πηγή: Πολίτης