Νέος πρόεδρος Βουλής: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την εκλογή Συλλούρη

Νέος πρόεδρος Βουλής: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την εκλογή Συλλούρη

Συνδιαλλαγή πίσω από την εκλογή του Δημήτρη Συλλούρη στην Προεδρία της Βουλής, βλέπουν τα κόμματα πλην του κυβερνώντος κόμματος και της Αλληλεγγύης.

"Δεν είναι μυστικό ότι υπήρξε συνδιαλλαγή και άμεση παρέμβαση του Προεδρικού για την εκλογή του Δημήτρη Συλλούρη στην Προεδρία της Βουλής", δήλωσε στην εκπομπή του Σίγμα "Πρωτοσέλιδο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. Φαίνεται, πρόσθεσε, η υποκρισία του ΔΗΣΥ, στελέχη του οποίου σήμερα σπεύδουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αφού οι πολιτικές πεποιθήσεις του κ. Συλλούρη δεν συνάδουν με το κυβερνών κόμμα και κατ' επέκταση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Δριμεία επίθεση Μυλωνά στην Αλληλεγγύη: «Κορόιδα...» (photo)

«Εκεί που έφτυνε, έγλυψε ο ΔΗΣΥ» (photo)

Ο ΔΗΚΟικός που στηρίζει ΕΛΑΜ: «Ο Νικαρος εξέλεξε τον Συλλούρη για να κλείσει το στόμα του»

ΔΗΚΟ για προεδρία Βουλής: Αποδείχτηκε ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας του ενδιάμεσου χώρου

Η θέση Θεοχάρους για την Προεδρία της Βουλής: «Ουδένα αντάλλαγμα λάβαμε» (video)

Συμμαχία Πολιτών για Προεδρία Βουλής: Σοβαρό ζήτημα ο ρόλος της Αλληλεγγύης

H απάντηση Σελινόπουλου σε επικριτές και Παύλο Μυλωνά: «Τα μακριά κοντά»

Ειρωνικό σχόλιο ΕΛΑΜ: Τελικά υπάρχουν δύο ΔΗΣΥ (photo)

Παρά την ισχυροποίηση του ενδιάμεσου χώρου, υπερίσχυσαν άλλα κριτήρια και δεδομένα συνδιαλλαγής και παζαριού, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Επεσήμανε, ότι δεν είναι σωστή η εμπλοκή του Προεδρικού στις διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Βουλής, ενώ υπενθύμισε ότι ο ΚΕ Νίκος Χριστοδουλίδης, λίγα 24ωρα πριν δήλωνε ότι το Προεδρικό επιθυμούσε Πρόεδρο της Βουλής, κάποιον που να συμπλέει με τις θέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.

Ο Β' αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Σίμος Αγγελίδης, εξέφρασε την ευχή όπως ο κ. Συλλούρης, λειτουργήσει συναινετικά και αντικειμενικά. "Η εκλογή του κ. Συλλούρη, καταδεικνύει καθαρή συναλλαγή", είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι η πολιτική ηγεσία οφείλει να συμμορφωθεί με τις επιταγές του λαού.

Η απόφαση για στήριξη του Δημήτρη Συλλούρη, δεν ήταν εύκολη σύμφωνα με το μέλος του Π.Γ του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου. "Οι αρχικές σκέψεις αφορούσαν το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ έπρεπε να πορευθεί μέχρι τέλους με τον Πρόεδρο του, στη συνέχεια, έπρεπε να πάρει θέση στη διαδικασία και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Δημήτρης Συλλούρης δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευρύτερη συναίνεση".

Δεν είναι η πρώτη φορά επεσήμανε που Πρόεδρος της Βουλής έχει διαφορετική θέση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άλλωστε πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής δεν ψηφίζει θέματα που αφορούν το Κυπριακό.

Αρχίζουμε να προσεγγίζουμε τα πράγματα με την εκλογή του Δημήτρη Συλλούρη, με σοβαρότητα μακρυά από συναλλαγές, δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη, Μιχάλης Γιωργάλλας. Προς τιμή του, είπε, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ήταν ο πρώτος που προέβη σε δήλωση υποστήριξης στο νέο Πρόεδρο της Βουλής, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων να στείλουν μηνύματα συμπόρευσης, συνεργασίας και συνδιαβούλευσης.