ΔΗΣΥ για αποκάλυψη Ομήρου: Επιβεβαιώνει τα όσα από τότε προσπάθησε να πει ο Νεοφύτου

ΔΗΣΥ για αποκάλυψη Ομήρου: Επιβεβαιώνει τα όσα από τότε προσπάθησε να πει ο Νεοφύτου

Σε ανακοίνωση τύπου το ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην αποκάλυψη Ομήρου και τόνισε ότι επιβεβαιώνει τα όσα από τότε προσπάθησε να πει ο Νεοφύτου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση τύπου

Οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος επικαλείται πληροφόρηση από τον κ. Μ. Σουλτς επιβεβαιώνουν παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Φέρνουν και στο νου τις προσπάθειες που έκανε τότε ο κ.Νεοφύτου. Στις κρίσιμες εκείνες ώρες, ο τότε αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Α.Νεοφύτου προσήλθε στη σύσκεψη των κοινοβουλευτικών κομμάτων και μετέφερε μήνυμα από το Βερολίνο.

Γι’αυτό και είχε ζητήσει στη σύσκεψη και πριν ξεκινήσει η Ολομέλεια, να υπάρξει κάποια αναβολή για να αντιμετωπισθεί ψύχραιαμα και με περίσκεψη η κατάσταση. Όπως επίσης ζήτησε αναβολή και κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας.

Δυστυχώς όμως η διάθεση «παλληκαρισμών» από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ήθελαν «εδώ και τώρα» να απορρίψουν την ενδιάμεση πρόταση για χαμηλότερου ύψους «κούρεμα», με τη μορφή κάποιου γενικού ειδικού τέλους, είχαν ως αποτέλεσμα να έρθει αμέσως μετά το «κούρεμα» με τις καταστροφικές συνέπειες για τις δεκάδες χιλιάδες καταθετών, μετόχων και κατόχων αξιογράφων.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι ο λόγος που τα άλλα κόμματα ήθελαν να ληφθεί απόφαση ειδικά εκείνο το βράδυ και να καταψηφίσουν την πρόταση που υπήρχε, είναι διότι είχαν την εντύπωση ότι θα έστελλαν κάποιο «ηχηρό μήνυμα» προς την πλευρά της Μόσχας και ότι θα ήταν ποτέ δυνατό η Ρωσία να εκδώσει κάποια επιταγή πολλών δισεκατομμυρίων για χάρη της Κύπρου...

Δυστυχώς, με αυτή την αυταπάτη και με τη διάθεση «παλληκαρισμού» πήραν τότε, τον Μάρτιο 2013, μια πολιτική απόφαση που κατέστρεψε δεκάδες χιλιάδες καταθέτες και μετόχους για τους οποίους τώρα χύνουν και κροκοδείλια δάκρυα.
Αυτά ακριβώς συνέβησαν και τα θυμίζει σήμερα ο κ.Ομήρου, επιβεβαιώνοντας τα όσα από τότε προσπάθησε να εξηγήσει ο Α.Νεοφύτου εις ώτα μη ακουόντων.