Συλικιώτης για ποινική έρευνα: «Δεν θυμάμαι τη συγκεκριμένη υπόθεση»

Συλικιώτης για ποινική έρευνα: «Δεν θυμάμαι τη συγκεκριμένη υπόθεση»

Ποινική έρευνα για υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και το όνομα του πρώην υπουργού Εσωτερικών και νυν ευρωβουλευτή Νεοκλή Συλικιώτη διέταξε τον περασμένο μήνα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Η υπόθεση αφορά στα υπό διερεύνηση αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παραπλάνησης του Υπουργικού Συμβουλίου, όσον αφορά στην εκτίμηση χαλίτικου που δόθηκε σε γυναίκα στην Πάφο. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις 29/9/2015 από τον Γενικό Ελεγκτή στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος αφού μελέτησε τον σχετικό φάκελο, τον διεβίβασε στις 25 Μαΐου 2016 στην Αστυνομία για ν’ αρχίσει έρευνα.

Χθες ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου μετέβησαν στην Ελεγκτική Υπηρεσία και πήραν καταθέσεις, καθώς και έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», η υπόθεση ξεκίνησε το 2003 όταν η αδελφή του πρώην επάρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη αποτάθηκε στο Κτηματολόγιο για ν’ αγοράσει χαλίτικη γη (λωρίδα) που εφαπτόταν σε τεμάχιό της στην Αχέλεια, ώστε ν’ αποκτήσει πρόσβαση σε δημόσιο δρόμο. Μετά από πολλές προσπάθειες τής ζητήθηκε από το Κτηματολόγιο να πληρώσει αρχικά 52.000 ευρώ και μετά 43 χιλιάδες.

Η αιτήτρια με νέα επιστολή της που συνοδευόταν από βεβαίωση του κοινοτάρχη έγραφε ότι είναι πάμπτωχη. Συνήλθε τότε διϋπουργική Επιτροπή που εισηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο επί διακυβέρνησης Χριστόφια να πληρώσει 5.000 ευρώ αντί της εκτίμησης του Κτηματολογίου και να μεταβιβαστεί το χαλίτικο, πράγμα που έγινε το 2011. Πριν δύο χρόνια το τεμάχιο μεταβιβάστηκε στον αδελφό της, έπαρχο Πάφου, οπόταν το Κτηματολόγιο επανήλθε και του ζήτησε 43.000 ως η αξία της χαλίτικης γης. Ο έπαρχος αρνήθηκε την καταβολή επειδή πληρώθηκε ό,τι ζητήθηκε για τη λωρίδα γης. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Γενικός Ελεγκτής διερωτήθηκε πώς πήγε πρόταση στο Υπουργικό και μάλιστα με σημείωμα Συλικιώτη για καταβολή 5.000 ευρώ αφού η απαίτηση του Κτηματολογίου ήταν άλλη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι πρόκειται για συνήθεις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και πως είχε προηγηθεί ειδική εισήγηση Υπουργικής Επιτροπής. Ο κ. Συλικιώτης δήλωσε πως δεν θυμάται τη συγκεκριμένη υπόθεση, όμως πρόσθεσε ότι παρόμοιες αποφάσεις λήφθηκαν και για άλλες περιπτώσεις.

Πηγή: Φιλελεύθερος