Περδίκης για Κυπριακό: Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει το οικονομικό βάρος της λύσης

Περδίκης για Κυπριακό: Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει το οικονομικό βάρος της λύσης

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων είπε σε δήλωση του, πως αφού η Τουρκία ευθύνεται για το κόστος της λύσης και όχι ο κυπριακός λαός τότε να αναλάβει και το οικονομικό βάρος της.

Αναφερόμενος στη δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για το έσοδα από το φυσικό αέριο, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι το Κίνημα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν πρόχειρες, πρόωρες και άστοχες οι δηλώσεις.

Όπως είπε, οι Οικολόγοι θέλουν να δουν αυτά τα έσοδα, όταν υπάρξουν, να επενδύονται στην αειφόρο ανάπτυξη και όχι για να κλείσουν τρύπες των εγκλημάτων του περασμένου αιώνα, δηλαδή της εισβολής και της κατοχής.

Είπε επίσης ότι το οικονομικό βάρος εκτός από την Τουρκία πρέπει να το επωμιστούν και όσοι επέτρεψαν στην Τουρκία να διατηρήσει την κατοχή μέχρι σήμερα.

Συμπεριφορές του Υπουργού Υγείας μολύνουν τη συνεννόηση

Αναφορικά με τα θέματα υγείας, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι κάποιες συμπεριφορές από μέρους του Υπουργού Υγείας μολύνουν την προσπάθεια συνεννόησης στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Όπως είπε, η μεταρρύθμιση και η αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων δεν γίνεται με ατάκες και η αυτονόμηση πρέπει να μελετηθεί σωστά, ώστε να μην οδηγήσει στην καταστροφή των νοσοκομείων ή στην ιδιωτικοποίηση. Το Κίνημα, είπε, είναι υπέρ της αυτονόμησης με το σωστό τρόπο.

Δήλωσε, επίσης, ότι το Κίνημα αναμένει ακόμα την Πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη ώστε να καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα.