Χάσικος για πυρκαγιά στην Ευρύχου: Πάλη με το χρόνο και τους ανέμους

Χάσικος για πυρκαγιά στην Ευρύχου: Πάλη με το χρόνο και τους ανέμους

Ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος δήλωσε το απόγευμα ότι εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά, το Κουρδάλι, τα Σπήλια, η Αγία Ειρήνη και τα Καννάβια. Τόνισε ότι δεν κινδυνεύει κανένας, ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και ότι η εκκένωση έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο ΥΠΕΣ είπε στο ΚΥΠΕ ότι έγινε επικοινωνία με την Ελλάδα και ζητήθηκε η αποστολή αεροσκαφών τύπου καναντέρ. “Η απάντηση ήταν θετική και αναμένεται να δούμε πόσα θα έρθουν και τι ώρα”, δήλωσε ο Υπουργός.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην Ευρύχου όλα τα εναέρια μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, και τα τρία αεροσκάφη από το Ισραήλ τα οποία ενώ έπρεπε να αναχωρήσουν το απόγευμα,έμειναν για να βοηθήσουν.

“Παλεύουμε με το χρόνο και με τις καιρικές συνθήκες, επικρατούν άνεμοι στην περιοχή, τα αεροσκάφη θα επιχειρούν ενόσω υπάρχει φως”, δήλωσε.
Είπε ακόμη ότι έγινε επικοινωνία και με Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης έτσι ώστε μόλις τα αεροσκάφη από Ελλάδα φτάσουν στην Κύπρο να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Ο κ. Χάσικος τέθηκε επικεφαλής συντονιστής όλων των τμημάτων και υπηρεσιών (ΠΥ, Τμήμα Δασών, Πολιτική Άμυνα κλπ) που συνδράμουν την μεγάλη προσπάθεια για κατάσβεση της φωτιάς.

Όσον αφορά τη φωτιά στην Αργάκα είπε ότι τέθηκε υπό έλεγχο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ΚΔ για την συνδρομή του Ισραήλ αλλά και τις θερμές του ευχαριστίες τους προς όσους εργάστηκαν εντατικά για κατάσβεσή της.