Λιλλήκας για Πυρκαγιές: Έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού

Λιλλήκας για Πυρκαγιές: Έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού

O Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας μιλά για τις πυρκαγιές και την πλήρη ασυνεννοησία που επικρατεί.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Θα πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση εάν θέλει να υπάρξει αποτέλεσμα και να τερματιστεί αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή με ανθρώπινες θυσίες δυστυχώς, να συντονίσει τα διάφορα τμήματα της.

Είχαμε πει δημόσια χωρίς προσυνεννόηση όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η Κυβέρνηση ότι η όποια κριτική αναφορικά με τις πυρκαγιές θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσει αυτή η καταστροφή.

Δυστυχώς οφείλω να καταγγείλω την πλήρη ασυνεννοησία ανάμεσα στα διάφορα Υπουργεία της Κυβέρνησης.

Εχθές κατά της επίσκεψη μου στο χώρο του συντονιστικού σώματος για τις πυρκαγιές, ο Υπουργός και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης με διαβεβαίωναν ότι δεν χρειάζονται εθελοντές. Ενημερώνοντας από πλευράς μου ότι πολλοί πολίτες επικοινωνούν μαζί μας ζητώντας να καταταγούν ως εθελοντές και να βοηθήσουν, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούμε να συντονίσουμε και δεν χρειαζόμαστε νέους εθελοντές.

Σήμερα άκουσα με έκπληξη το τμήμα Δασών να καλεί τους πολίτες όσοι θέλουν να ενταχθούν ως εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Θα πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση εάν θέλει να υπάρξει αποτέλεσμα και να τερματιστεί αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή με ανθρώπινες θυσίες δυστυχώς, να συντονίσει τα διάφορα τμήματα της. Η ευθύνη είναι καθαρά πολιτική.

Δεν αφορά τους διευθυντές ούτε τα στελέχη των υπηρεσιών που εργάζονται και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Είναι θέμα κυβερνητικού συντονισμού που λείπει παντελώς.