ΑΚΕΛ για Δημόσια Υπηρεσία: «Επιθυμούμε συνολική μεταρρύθμιση»

ΑΚΕΛ για Δημόσια Υπηρεσία: «Επιθυμούμε συνολική μεταρρύθμιση»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σε ανακοίνωση του μίλησε για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Θεωρούμε ότι οι πολίτες θυμούνται πως οι κυβερνώντες, με διάφορες δημοσιογραφικές διασκέψεις και βαρύγδουπες δηλώσεις, δήλωναν ότι έχουν ετοιμάσει μια συνολική μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι, αυτά που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, τα τέσσερα από τα έξι νομοσχέδια δηλαδή, ο Γενικός Εισαγγελέας τα θεωρεί πως είναι αντισυνταγματικά και λόγω τούτου η κυβέρνηση τα έχει αποσύρει. Άρα δεν μπορούμε να μιλούμε για μια συνολική μεταρρύθμιση.

Το δεύτερο που θέλουμε να πούμε είναι ότι αυτό το οποίο προχωρά η κυβέρνηση, δηλαδή το θέμα του κρατικού μισθολογίου και την κινητικότητα, έχουν μέσα στοιχεία τα οποία προκαλούν την αντίδραση όλων σχεδόν των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών κομμάτων. Κι όμως χθες στην Επιτροπή Οικονομικών οι κυβερνώντες προσέτρεξαν να θωρήσουν ότι το θέμα έχει ολοκληρωθεί και θα το φέρουν στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. Εμείς ως ΑΚΕΛ έχουμε πάρα πολλές ενστάσεις και παρατηρήσεις στα δύο αυτά νομοσχέδια. Στην ολομέλεια θα τοποθετηθούμε ανάλογα. Εμείς θέλουμε μια μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας που θα επιλύει με ένα προοδευτικό τρόπο τα προβλήματα αλλά και τις στρεβλώσεις που έχει η Δημόσια Υπηρεσία, έτσι ώστε να ανεβάσει την παραγωγικότητά της προς όφελος της κοινωνίας και όχι μια Δημόσια Υπηρεσία κουτσουρεμένη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής έτσι όπως θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση με τα σχετικά νομοσχέδια.