ΑΚΕΛ για ΓΕΣΥ: Η κυβέρνηση δεν προχωρά στις προσφορές

ΑΚΕΛ για ΓΕΣΥ: Η κυβέρνηση δεν προχωρά στις προσφορές

Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου μίλησε για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ.

Αυτούσια η δήλωση του: 

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού είχε παραλάβει ένα έτοιμο και ώριμο σχεδιασμό για υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Τριάμισι χρόνια μετά που ανέλαβε, όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, αλλά με τις λανθασμένες αποφάσεις της, με τις παλινδρομήσεις της έχει πάρει τα πράγματα πίσω.

Σήμερα, μετά από την κατακραυγή της κοινωνίας λόγω της απελπιστικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσηλευτήρια εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης, οι κυβερνώντες δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν με το ΓΕΣΥ. Ακόμα και τώρα όμως, πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν η ίδια η κυβέρνηση τα εμποδίζει, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα της μηχανογράφησης που αποτελεί αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι για να μπορέσει να προχωρήσει το ΓΕΣΥ. Όλα είναι έτοιμα πλην όμως η κυβέρνηση δεν προχωρά στις προσφορές.

Το θέμα του ΓΕΣΥ αποτελεί, ακόμα μια φορά, έκφραση του γνωστού δόγματος της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού «Δεσμεύομαι αλλά τίποτα δεν εφαρμόζω».