ΑΚΕΛ για Brexit: H απόφαση των Βρετανών είναι το θέμα που απασχολεί όλους

ΑΚΕΛ για Brexit: H απόφαση των Βρετανών είναι το θέμα που απασχολεί όλους

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου μίλησε για τις συνέπειες που θα έχει το Brexit.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Στέφανου Στεφάνου:

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,για το Brexit, τις εξελίξεις με την Τουρκία και την άσκηση προληπτικής πολιτικής

Η απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνέπειες που θα προκύψουν είναι το θέμα που απασχολεί όλους.

Όλος ο κόσμος ασχολείται με το Brexit. Οι μόνοι που φαίνεται να μην πολυ-ασχολούνται είναι οι κυβερνώντες. Επειδή η Βρετανία είναι ιδιαίτερα σημαντική χώρα για την Κύπρο, η κυπριακή κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να είχε κάνει την προεργασία της για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες συνέπειες.

Αντί τούτου, οι αντιφατικές και γενικόλογες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων μάς πείθουν ότι οι κυβερνώντες ούτε προηγουμένως, αλλά ούτε και τώρα ασχολούνται συγκροτημένα και συγκεκριμένα με το θέμα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι κυβερνώντες φαίνεται να μην πολυ-ασχολούνται με τις νέες εξελίξεις που προκύπτουν από την αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ και την προσπάθειά της να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Η πρόβλεψη και η πρόληψη είναι συστατικά και απαραίτητα μέρη πετυχημένης πολιτικής. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού όχι μόνο δεν φαίνεται να λειτουργεί προληπτικά, αλλά φαίνεται κιόλας ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να το κάνει.

Κι αυτό είναι κακό για τη χώρα και το λαό μας.