ΑΚΕΛ για δηλώσεις Υπ. Δικαιοσύνης: Προκαλεί ο κ. Ιωνάς Νικολάου

ΑΚΕΛ για δηλώσεις Υπ. Δικαιοσύνης: Προκαλεί ο κ. Ιωνάς Νικολάου

Σε γραπτή δήλωση του ο Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου μίλησε για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ιωνά Νικολάου στις οποίες είχε ισχυριστεί ότι οι προηγούμενοι Κυβερνώντες το μόνο που έκαναν ήταν διαπιστώσεις και ότι δεν έπαιρναν μέτρα.

Αυτούσια η δήλωση του:

Ο κύριος Ιωνάς Νικόλαου ενώ θα έπρεπε εδώ και καιρό να παραιτηθεί για διάφορα σοβαρά γεγονότα που αφορούν στο τομέα ευθύνης του, προκαλεί κιόλας με δημόσιες δηλώσεις του. Αναφέρομαι στις χθεσινές του δηλώσεις με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι οι προηγούμενοι το μόνο που έκαναν ήταν διαπιστώσεις και ότι δεν έπαιρναν μέτρα. Ποιος μιλά; Ο κύριος Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση κάθε τρεις και λίγο ζητούσε παραιτήσεις αλλά τώρα όποτε συμβεί κάτι στο τομέα ευθύνης του εξαφανίζεται.

Θα πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της κυβέρνησης στην οποία είναι υπουργός ο κ. Ιωνάς Νικολάου.

Αυτής της κυβέρνησης δεν ιδρώνει το αυτί της για τίποτα. Κάηκαν τα δάση μας και με τη μεγαλύτερη ευκολία έριξαν την ευθύνη στους υπηρεσιακούς. Και μετά έλεγαν ότι οι δημοσιογράφοι δεν γράψανε την πραγματικότητα. Έγινε φονικό στο μέσο της Αγίας Νάπας και ο αρμόδιος υπουργός εξαφανίστηκε. Πρόσφατα αθωώθηκαν οι δράστες για τα επεισόδια σε βάρος του κ. Ταλάτ στη Λεμεσό το 2014. Στα οποία επεισόδια, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Αστυνομία είχε ευθύνη και ο αρμόδιος υπουργός δεν βγήκε να πει ούτε μια λέξη.

Το δείγμα γραφής της κυβέρνησης μέχρι τώρα στα 3,5 χρόνια από τότε που ανέλαβε την εξουσία είναι απτό και ξεκάθαρο: δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τίποτα. Τα μόνο που κάνει είναι να μετακυλύει τις ευθύνες σε άλλους Αυτό το γεγονός μας λέει ότι δυστυχώς ούτε και τώρα η κυβέρνηση θα κάνει τίποτα για τα σάπια μήλα που, όπως ο Υπουργός λέει υπάρχουν στην Αστυνομία. Επιτέλους, η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους οι υπουργοί της ας δείξουν εκείνη την ευαισθησία που έλεγαν ότι είχαν όταν ευρισκόντουσαν στην αντιπολίτευση.