Οικολόγοι για κατοίκους Βασιλικού: Κακή η ποιότητα ζωής τους

Οικολόγοι για κατοίκους Βασιλικού: Κακή η ποιότητα ζωής τους

Το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωση του αναφέρθηκε στους κατοίκους Βασιλικού και στις καταγγελλίες των κατοίκων για την ποιότητα ζωής τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες πολιτών, εκφράζει εκ νέου την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για την κακή ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής Βασιλικού .

Οι ρυπογόνες αναπτύξεις που βρίσκονται στην περιοχή εδώ και χρόνια, έχουν αρνητικές επιπτώσεις κυρίως στην ποιότητα του αέρα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι κάτοικοι, κάθε χρόνο, να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί για το είδος της καύσης που γίνεται, αφού συχνά παρατηρείται να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί από τα φουγάρα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής.

Η περιοχή είναι ήδη πολύ βεβαρημένη, οι κάτοικοι υποφέρουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση, αντιμετωπίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ζητούμε επιτέλους να προχωρήσει άμεσα το πλάνο ανάπτυξης της περιοχής Βασιλικού στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης. Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες να βρουν μια λύση. Είναι κρίμα να υποφέρουν τόσοι άνθρωποι από λάθη που έγιναν και γίνονται με άναρχες αναπτύξεις και σχέδια.