Υπουργός Δικαιοσύνης: Τα παλληκάρια του Μαρί θα μας φωτίζουν για το καλύτερο

Υπουργός Δικαιοσύνης: Τα παλληκάρια του Μαρί θα μας φωτίζουν για το καλύτερο

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου κάλεσε όλους, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και του κράτους, να έχουν στη μνήμη τους τα παλληκάρια που έχασαν τη ζωή τους κατά τη φονική έκρηξη του Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, για να μας φωτίζουν προς το καλύτερο.

Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο του Λοχία Βασίλη Κρόκου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Λάρνακα, ο Υπουργός ανέφερε ότι «σήμερα τιμούμε στο πέμπτο μνημόσυνο τα παλληκάρια που έδωσαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, σε μια στιγμή κατά την οποία, δυστυχώς, το κράτος απέδειξε την αδυναμία του να μπορέσει να προστατεύσει τους πολίτες και την πολιτεία».

Πρόσθεσε ότι «πέντε χρόνια μετά, τα παιδιά αυτά μας δείχνουν το δρόμο, την υποχρέωση προς το καθήκον, προς την πατρίδα και στην ίδια την κοινωνία και για να τιμήσουμε τη μνήμη τους έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε, το πόσες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε να αποτελέσουμε κράτος αντάξιο με εκείνο το οποίο προσδοκά κάθε πολιτισμένος λαός και κάθε πολιτισμένη κοινωνία».

Γι’ αυτό, συνέχισε, «στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για τον εκσυγχρονισμό της ίδιας της κοινωνίας, του ιδίου του κράτους, ας έχουμε όλοι στη μνήμη μας, ανεξαρτήτως κόμματος, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, αυτά τα παιδιά, για να μας φωτίζουν προς το καλύτερο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να έχουμε μια παρόμοια τραγωδία στο μέλλον».

Ας ευχηθούμε, ανέφερε ακόμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «μέσα από τη σύνεση και την καθολική προσπάθεια, ότι δεν θα έχουμε ξανά είτε νέο Μαρί είτε νέο πραξικόπημα με 15η Ιουλίου, είτε τις οποιεσδήποτε άλλες συμφορές οι οποίες έχουν πλήξει τον τόπο μας».