Οικολόγοι για άδεια εκδηλώσεων σε παραλίες: Ορισμένοι επιχειρηματίες τις θεωρούν φέουδο τους

Οικολόγοι για άδεια εκδηλώσεων σε παραλίες: Ορισμένοι επιχειρηματίες τις θεωρούν φέουδο τους

Το Κίνημα Οικολόγων τοποθετήθηκε για την άδεια που παραχωρήθηκε σε επιχειρηματία για πάρτι σε παραλία και εκδιώχθηκαν πολίτες από την περιοχή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Προσοχή πως και σε ποιες παραλίες δίνεται άδεια για διεξαγωγή εκδηλώσεων.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι επιχειρηματίας, φαίνεται, να έδιωξε από παραλία λουόμενους με το πρόσχημα ότι η παραλία του ανήκει, ενώ είχε και σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές για τη διεξαγωγή εκδήλωσης. Μάλιστα το περιστατικό έγινε σε παραλία στον Ακάμα, προστατευόμενη από το σχέδιο NATURA.

Θα πρέπει οι τοπικές αρχές να μας πληροφορήσουν με ποια κριτήρια αποφάσισαν να παραχωρήσουν άδεια προκειμένου να γίνει κάποια εκδήλωση σε παραλία λουoμένων. Αλλά το κύριο ερώτημα που εγείρεται είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις παραχωρείται άδεια σε περιοχές που συγκαταλέγονται στο σχέδιο «NATURA 2000» και θεωρούνται προστατευόμενες.
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να είναι πιο προσεκτικές όταν δίνουν άδειες σε περιοχές μάλιστα που είναι οικολογικά προστατευόμενες. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι οι παραλίες ανήκουν σε όλους μας και δεν γίνεται ορισμένοι επιχειρηματίες να θεωρούν τις παραλίες φέουδο τους.