Αλληλεγγύη για Μαρί: Κανείς δεν θα βάλει ταφόπλακα στην υπόθεση

Αλληλεγγύη για Μαρί: Κανείς δεν θα βάλει ταφόπλακα στην υπόθεση

«Δεν έχει αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη πέντε χρόνια μετά από το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου, στο οποίο χάθηκαν άδικα από αμέλεια δεκατρείς ήρωες και μαυροφορήθηκε ολόκληρο το νησί μας» αναφέρει με ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

«Σαν Κίνημα θα στηρίξουμε τους συγγενείς των αδικοχαμένων ηρώων, και θα είμαστε δίπλα τους στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Από κανένα δεν θα δεχθούμε να βάλει ταφόπλακα στην υπόθεση του Μαρί, και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο, θα είμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και θα στηρίξουμε το αίτημα τους για διενέργεια νέων ερευνών και απόδοση ποινικών ευθυνών» τονίζει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Στην ανακοίνωση της η Αλληλεγγύη επισημαίνει ότι «σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους από τα δικαστήρια της χώρας, και προσφύγουν στο ΕΔΑΔ, σαν Κίνημα θα τους στηρίξουμε σε οτιδήποτε χρειαστούν».

«Το πραγματικό μας χρέος πέραν από τα μνημεία και τους τιμητικούς λόγους, είναι ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων, να στηρίξουμε όλοι τους συγγενείς μέχρι τη στιγμή που θα αποδοθούν πραγματικές ευθύνες»

«Το καλύτερο μνημόσυνο για τους δεκατρείς μας ήρωες, είναι να ξεριζώσουμε τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την ατιμωρησία από την κοινωνία και το κράτος» καταλήγει η ανακοίνωση.