Αλληλεγγύη για Κυπριακό και Εθνικό Συμβούλιο: Η σύγκληση του πρέπει να γίνει άμεσα

Αλληλεγγύη για Κυπριακό και Εθνικό Συμβούλιο: Η σύγκληση του πρέπει να γίνει άμεσα

Το Κίνημα Αλληλεγγύης σε ανακοίνωση του αναφέρθηκε στην σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και στις συνομιλίες του Αναστασιάδη για το Κυπριακό.

Αυτούσια η ανακοίνωση του:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά και τη σημερινή του συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, παραδέχθηκε ότι επιτεύχθηκαν νέες συγκλίσεις. Ωστόσο, ο λαός εξακολουθεί να παραμένει στο σκοτάδι» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος.

«Η σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, και η διευκρίνιση των όρων λειτουργίας του, όπως έχει θέσει το ζήτημα στο τραπέζι ο κύριος Αναστασιάδης, πρέπει να γίνει το συντομότερο» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε ό,τι αφορά το κόστος της λύσης, για να έχουν τη δυνατότητα σωστής επεξεργασίας του, Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους κάποια δεδομένα, όπως ποιο ποσοστό του εδάφους και ακτογραμμής θα επιστραφεί, πόσοι πρόσφυγες θα μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτια τους, πόσες περιουσίες θα επιστραφούν κτλ».

«Διερωτόμαστε» σημείωσε ο κύριος Σελινόπουλος, «τι έχει ήδη αποδεχθεί στις συνομιλίες ο κύριος Αναστασιάδης, και το έχει γνωστοποιήσει στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ για να κάνουν τους υπολογισμούς τους».