ΕΛΑΜ για Άγαλμα Σολωμού: Δεν ξεχνά και ζητά εξηγήσεις

ΕΛΑΜ για Άγαλμα Σολωμού: Δεν ξεχνά και ζητά εξηγήσεις

To ΕΛΑΜ σε ανακοίνωση του ζητά εξηγήσεις για το άγαλμα του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού.

Αυτούσια η ανακοίνωση του:

Από το 1998 το άγαλμα βρίσκεται στην Αθήνα, άγαλμα του ηρωομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, το οποίο έγινε με πρωτοβουλία του γνωστού Ελλαδίτη τραγουδιστή, Νότη Σφακιανάκη.

Από τότε όμως, εως και σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να πάρει την απόφαση για εγκατάσταση του μνημείου.

Η κύρια δικαιολογία, που δόθηκε στον τραγουδιστή, ήταν η πιθανή αναταραχή που πρόκειται να προκληθεί ανάμεσα στις 2 «πλευρές».

Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ότι τόσο το άγαλμα του Σολωμού αλλά και το αντίστοιχο του Τάσου πρέπει να τοποθετηθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν, στην πράσινη γραμμή!

Δυστυχώς όμως βλέπουμε να υπάρχουν πολιτικοί, κατώτατοι των περιστάσεων, που σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύουν την ανδρεία που έδειξε τόσο ο Τάσος Ισαάκ όσο και ο Σολωμός Σολωμού.

Ως προς τούτο, στάλθηκε σήμερα από τον Βουλευτή Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Λίνο Παπαγιάννη, επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο, για να μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους το προαναφερόμενο μνημείο δεν τοποθετήθηκε μέχρι σήμερα και γιατί υπάρχει τόση ολιγωρία στο συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας επίσης εξηγήσεις.

Εμείς, σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε τους δύο λεβέντες, τα δύο παλληκάρια, που έδειξαν στον βάρβαρο Τούρκο κατακτητή ότι την αδάμαστη Ελληνική ψυχή δεν μπορούν να την καθυποτάξουν.