Στη Βουλή από Παύλο Μυλωνά η μη δίωξη Χριστόφια – Γεωργιάδη για Μαρί

Στη Βουλή από Παύλο Μυλωνά η μη δίωξη Χριστόφια – Γεωργιάδη για Μαρί

Την εγγραφή θέματος στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών για το γεγονός ότι δεν διώχθηκαν ποινικά ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης για την υπόθεση του Μαρί ζήτησε ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής ζητά όπως εγγραφεί και συζητηθεί ενώπιον της Επιτροπής το θέμα με τίτλο: «Εξέταση της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα να μην προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την προώθηση ποινικής έρευνας εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη για τις ευθύνες τους για τη φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011».

Ο κ. Μυλωνάς εισηγείται επίσης όπως, μεταξύ άλλων, στη συνεδρία προσκληθούν ο Γενικός Εισαγγελέας και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, εκπρόσωποι των συγγενών των ηρώων, καθώς και ο βοηθός αρχηγός Επιχειρήσεων στο Αρχηγείο Αστυνομίας κατά τον επίδικο χρόνο και επικεφαλής των ανακρίσεων Ανδρέας Ιατρόπουλος.

Σημειώνεται ότι μετά την εκδίκαση και των εφέσεων για τις ποινές που επιβλήθηκαν για την υπόθεση του Μαρί, όλες οι οικογένειες των 13 θυμάτων της φονικής έκρηξης αξιώνουν από τον Γενικό Εισαγγελέα να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο συνταγματάρχης Γεωργιάδης.

Πηγή: Φιλελεύθερος/ Νέαρχος Κυπριανού