Συζητήσεις στο παρασκήνιο για δημιουργία νέου αριστερού κόμματος...αριστερότερα του ΑΚΕΛ

Συζητήσεις στο παρασκήνιο για δημιουργία νέου αριστερού κόμματος...αριστερότερα του ΑΚΕΛ

Η χθεσινή απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λευκωσίας να θέσει εκτός κόμματος δύο στελέχη του, τον Ανδρέα Φάντη και την Ανδρούλα Γκιούρωφ, αναζωπυρώνει τα σενάρια, για δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, αριστερότερα του ΑΚΕΛ, από αποστασιοποιημένα πρώην στελέχη, φίλους και ψηφοφόρους του.

Γράφει ο Ιάκωβος Γωγάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.com.cy , ένα βασικό αλλά όχι ανυπέρβλητο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εν εξελίξει νέο εγχείρημα είναι οι προσωπικές σχέσεις κάποιων από τους «πρώην συντρόφους», που δεν βρίσκονται και στο καλύτερο τους σημείο, όπως επίσης και οι περιπτώσεις στελεχών που κατέβηκαν στις πρόσφατες εκλογές με διαφορετικούς συνδυασμούς. Όμως και οι ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η προαποφασισμένη -όπως μας αναφέρθηκε- απόφαση του ΑΚΕΛ να πει « Ναι» και να συμπλεύσει με τον ΔΗΣΥ -σε μια κακή λύση- τους αναγκάζει να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νέου φορέα.

Η πρώτη κίνηση θα γίνει μέσα από μια εκδήλωση για το Κυπριακό, που θα έχει βασικό της προσανατολισμό να καταδείξει πως η προτεινόμενη λύση είναι αποτέλεσμα πίεσης του αμερικάνικού παράγοντα.

Η δεύτερη κίνηση θα είναι η υπογραφή ενός κειμένου που θα κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, από την πολιτική που χαράσσει το επίσημο ΑΚΕΛ στην οικονομία και στο κυπριακό, ενώ το τρίτο στάδιο θα είναι η δημιουργία του πολιτικού φορέα.