Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί μετά τα γεγονότα στην Τουρκία

Πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί μετά τα γεγονότα στην Τουρκία

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία , θα έχουν σήμερα στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, θα επικεντρωθεί στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και του διαμοιρασμού των εξουσιών και πιο συγκεκριμένα σε κάποια εκκρεμούντα ζητήματα για τα οποία υπάρχει ελπίδα ότι θα υπάρξει πρόοδος.

Εξάλλου σε δηλώσεις του χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις τρεις εξουσίες, εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική. "Αναμένουμε μέσα από τη συζήτηση να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συναντιλήψεις ή και συγκλίσεις", ανέφερε.

Εξάλλου ο κ. 'Ειντε ανέφερε πως σήμερα θα είναι η τέταρτη συνάντηση των ηγετών για τον Ιούλιο, και απομένουν δυο την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα «μπορούμε να πούμε ότι οι ηγέτες για πρώτη φορά είχαν μια στρατηγική συζήτηση επί όλων των θεμάτων".

Τότε θεωρώ ότι θα είναι κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε μια αξιολόγηση για το πού ακριβώς βρισκόμαστε για μια λύση, ανέφερε.