Περδίκης για Κυβέρνηση: Δυστυχώς για μία ακόμη φορά δρα ως επιμηθέας

Περδίκης για Κυβέρνηση: Δυστυχώς για μία ακόμη φορά δρα ως επιμηθέας

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Κύπρος δρα ως επιμηθέας ακολουθώντας τα γεγονότα», δηλώνει ο πρόεδρος των Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση:

«Θεωρούμε σημαντική την κοινή δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη και Πρωθυπουργού Νετανιάχου σε σχέση με την υποχρέωση της Τουρκίας και του Ισραήλ, εάν και εφόσον εφαρμόσουν τον όρο της συμφωνίας για αγωγό από την ανατολική Μεσόγειο προς την Τουρκία, να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο.

Ελπίζουμε αυτή η πρόνοια να εφαρμοστεί με σεβασμό προς το Δίκαιο της Θάλασσας. Δυστυχώς όμως, όπως ξέρετε όμως το Δίκαιο της θάλασσας, έχει πολλές ερμηνείες και δεν δεσμεύει αυτές τις χώρες.

Θεωρούμε ότι έπρεπε η Κυβέρνηση να δράσει προληπτικά. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Κύπρος δρα ακολουθώντας τα γεγονότα, ως επιμηθέας.

Ήταν αναμενόμενο ότι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ. Ήταν γνωστές οι επιδιώξεις της Τουρκίας. Έπρεπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτό που έκανε χθες, να το κάνει είχε κάνει πριν πολύ καιρό.

Δηλαδή να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της Κύπρου και να μην επιτυγχάνονταν στόχοι της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου μέσω της αποκατάστασης των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ.

Δυστυχώς, ακόμα και τώρα σε αυτήν την χώρα τρέχουμε να προλάβουμε τις αρνητικές επιπτώσεις, αφού έχουν εξελιχθεί ήδη τα γεγονότα.

Ελπίζουμε το πάθημα να γίνει μάθημα και να κλείσουν οι συμφωνίες της Κύπρου με τις γύρω χώρες που δεν θα μπορούν να αφήνουν περιθώρια στην Τουρκία να μπει σφήνα στις μεταξύ μας σχέσεις.»