Οικολόγοι για τραγωδία «ΗΛΙΟΣ»: Άμεση κυβερνητική παρέμβαση και λύση στο θέμα των ορφανών

Οικολόγοι για τραγωδία «ΗΛΙΟΣ»: Άμεση κυβερνητική παρέμβαση και λύση στο θέμα των ορφανών

Οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν δείξει επανειλημμένως το σκληρό τους πρόσωπο στους ανθρώπους που ήρθαν αντιμέτωποι με τη τραγική μοίρα , είτε αυτή ονομαζόταν τουρκική εισβολή, είτε έγκλημα έκρηξης Μαρί, είτε ατύχημα Ήλιος. Η παρούσα κυβέρνηση παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απόδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν γνωρίζει τη σημασία του «δεσμεύομαι», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι οικολόγοι.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.
Είχαμε μέχρι πριν λίγες μέρες το θέμα με την οικογένεια του ήρωα πυρόσβεστη Β. Κρόκου.

Τώρα μετά το σάλο που προκάλεσε η επιστολή του Ανδρέα Ευριπίδου προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη η κυβέρνησης τρέχει να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έχουμε αναδείξει πολλές φορές το θέμα και το έχουμε θέσει και στη Βουλή, δυστυχώς χωρίς να μας ακούει κανείς.

Χρειάζεται άμεση κυβερνητική παρέμβαση και λύση στο θέμα των ορφανών της Ήλιος, αλλά και συνολικά αλλαγή στρατηγικής στη συμπεριφορά απέναντι στις οικογένειες των ανθρώπων που χτύπησε η μοίρα, σε μαζικά ή μεμονωμένα τραγικά ατυχήματα ή εγκλήματα.

Όπως στην περίπτωση της Ήλιος, στο Μαρί, αλλά και στους ηλικιωμένους γονείς πεσόντων και αγνοούμενων, έστω και λόγω της κατακραυγής της κοινωνίας η Κυβέρνηση πρέπει να δείξει με πράξεις τη συμπόνια της.