ΕΔΕΚ για ισλαμοποίηση κατεχομένων: Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα

ΕΔΕΚ για ισλαμοποίηση κατεχομένων: Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα

Η Κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της, τονίζει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της όσον αφορά την ισλαμοποίηση των κατεχομένων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έρευνα του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επιβεβαιώνουν τη συστηματική προσπάθεια ισλαμοποίησης των κατεχομένων η οποία ξεκίνησε το 1974 και κορυφώνεται με σταθερό ρυθμό. Αυτό επιβεβαιώνεται από:

Την κατακόρυφη αύξηση τζαμιών κυρίως στα κατεχόμενα χωριά που πριν από το 1974 ήταν αμιγώς Ελληνοκυπριακά. Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 192 τζαμιά στα κατεχόμενα (πριν από το 1974 υπήρχαν παγκυπρίως 300 τζαμιά).
την εργοδότηση τουλάχιστον 380 ιμάμηδων από το ψευδοκράτος και την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα
την επιχορηγημένη φοίτηση 1400 τουλάχιστον Τούρκων σε τμήματα θρησκευτικών σπουδών στα κατεχόμενα
την ολοκλήρωση της ανέγερσης θεολογικής σχολής και δύο ακόμη τζαμιών έως το τέλος του 2017, συνολικού κόστους 38 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κατάσταση στα κατεχόμενα θυμίζει το ζωντανό παράδειγμα που έχουμε στη Βοσνία Ερζεγοβίνη μετά την επιβολή λύσης (Συμφωνίας του Deyton το 1995) η οποία προσομοιάζει με το κυπριακό μοντέλο.

Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σεράγεβο, ενώ το 1995 κατοικούσαν 200 χιλ Σέρβοι ορθόδοξοι, σήμερα διαμένουν μόνο 5 χιλ. ενώ τα 47 τζαμιά που υπήρχαν στην πόλη σήμερα έγιναν 137 αποδεικνύοντας πως ο φόβος για ισλαμοποίηση της χώρας είναι πλέον ορατός.

Ως εκ τούτου οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διαπραγματεύσεις αλλά και στις υποχωρήσεις μας προς την Τουρκία. Είναι προφανές πως στην Κύπρο η συνεχιζόμενη ανοχή των τουρκικών ενεργειών θα οδηγήσει στην πλήρη ισλαμοποίηση των κατεχομένων με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην επιβίωση του ελληνοκυπριακού στοιχείου του νησιού.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει αμέσως μέτρα, να προσφύγει σε διεθνείς οργανισμούς και να προβεί στις δέουσες καταγγελίες.»