ΔΗΣΥ για πρόσληψη συμβασιούχων οπλιτών : Αναβάθμιση της ΕΦ με ταυτόχρονη μείωση της θητείας

ΔΗΣΥ για πρόσληψη συμβασιούχων οπλιτών : Αναβάθμιση της ΕΦ με ταυτόχρονη μείωση της θητείας

Σε ανακοίνωση τύπου ο ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην πρόσληψη συμβασιούχων οπλιτών τονίζοντας ότι με αυτό το μέτρο γίνεται αναβάθμιση της ΕΦ με ταυτόχρονη μείωση της θητείας.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση τύπου

Σήμερα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας ποιοι 3,000 συμπολίτες μας θα προσληφθούν ως Συμβασιούχοι Οπλίτες (ΣΥΟΠ) στην Εθνική Φρουρά, με Σύμβαση για ένα χρόνο, η οποία μπορεί να ανανεώνεται για περαιτέρω διαδοχικές περιόδους μέχρι δέκα (10) χρόνια.

Από το γεγονός αυτό, εξάγονται κάποια συμπεράσματα:

1/ Η Κυβέρνηση με συνέπεια και χωρίς τυμπανοκρουσίες προχωρεί στην υλοποίηση άλλης μιας εκσυγχρονιστικής μεταρρύθμισης που αφορά την αναβάθμιση της ΕΦ με ταυτόχρονη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

2/ Είναι καλά γνωστό, ότι την μείωση Στρατιωτικής Θητείας την υποσχέθηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα τουλάχιστον την τελευταία 15ετία. Ωστόσο μία είναι η Κυβέρνηση που την έκανε πράξη. Η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

3/ Η πρόσληψη –με διαφανείς διαδικασίες- 3000 Συμβασιούχων Οπλιτών αποτελεί το πρώτο στάδιο εκσυγχρονισμού της ΕΦ, στάδιο το οποίο και επέτρεψε και την μείωση της θητείας των κληρωτών στους 14 μήνες.

4/ Τα ίδια τα γεγονότα και οι πράξεις της Κυβέρνησης, καταρρίπτουν για άλλη μια φορά, αντιπολιτευτικές επικρίσεις και επιχειρήματα, τα οποία η Κοινή Γνώμη παρακολουθούσε στο παρελθόν, εντονότερα δε κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο. Επί του προκειμένου, επικρίσεις και δηλώσεις επί δηλώσεων ότι η θητεία δήθεν δεν επρόκειτο να μειωθεί και ότι οι προσλήψεις των 3000 συμπατριωτών μας δήθεν δεν επρόκειτο να γίνουν ποτέ.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός συγχαίρει τους επιτυχόντες και τους εύχεται καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα, τα οποία θα κληθούν να αναλάβουν πολύ σύντομα.