Τα θέματα της Αμμοχώστου θα προωθήσει ο Πρόεδρος της Βουλής

Τα θέματα της Αμμοχώστου θα προωθήσει ο Πρόεδρος της Βουλής

Τα θέματα της Αμμοχώστου πρόκειται να προωθήσει ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα μετά από συνάντηση που είχε με μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η πόλη μας».

Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο προώθησης και προβολής της αυριανής αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Αμμοχώστου, με την Ομάδα Πρωτοβουλίας να επιδίδει ψήφισμα για την Αμμόχωστο στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συζητήθηκε το θέμα του σχεδιασμού για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου με όσο πιο συγκεκριμένο και πρακτικό τρόπο γίνεται, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν τρόποι».

Διαβεβαίωσε παράλληλα τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας ότι με τη συνεργασία τους θα προωθήσει τα αιτήματα της Πρωτοβουλίας στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με Πρέσβεις στην Κύπρο και ξένες αποστολές.

Από την πλευρά του το μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χριστάκης Νικήτα εξήγησε ότι η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο προώθησης και προβολής της αυριανής αντικατοχικής εκδήλωσης του Δήμου Αμμοχώστου.

«Συζητήσαμε το θέμα της Αμμοχώστου, της μελέτης για ανοικοδόμησης, της επιστροφής και διάφορες άλλες εισηγήσεις που ακούστηκαν από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής», σημείωσε και εξέφρασε την ετοιμότητα της πρωτοβουλίας να συνεργαστεί με τη Βουλή των Αντιπροσώπων για προώθηση του θέματος της Αμμοχώστου.