Οικολόγοι για διαφθορά στην αστυνομία: Γιατί καθυστέρησε ο διορισμός ποινικού ανακριτή;

Οικολόγοι για διαφθορά στην αστυνομία: Γιατί καθυστέρησε ο διορισμός ποινικού ανακριτή;

Το Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωση του σχολιάζει την γκάφα της Αστυνομίας και ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Άμεσα απαντήσεις στα ερωτήματα. Γιατί καθυστέρησε ο διορισμός ποινικού ανακριτή; Σε άλλες χώρες ο υπουργός θα ήταν ήδη σπίτι του αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.
Μετά την αναγκαστική παραδοχή της Αστυνομίας, ότι πρόκειται περί λάθους το τηλεφώνημα στον εγκέφαλο του μακελειού της Αγίας Νάπας αντί της Ιντερπόλ Σερβίας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον υπουργό κ. Ιωνά Νικολάου τα εξής:

Μετά από 2.5 χρόνια στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης πως νιώθει που είναι πολιτικά υπεύθυνος για μια επιπόλαιη αστυνομία που διαπράττει τόσο χοντρά λάθη ή για μιας διεφθαρμένη -κατά ένα ποσοστό -αστυνομίας;

Δεν είναι η ώρα να επιδείξει πολιτική ευθιξία και να διαχωρίσει τη θέση του; Ξέρει ότι σε άλλες χώρες τέτοια περιστατικά οδηγούν κατά κανόνα στην παραίτησή του πολιτικού προϊσταμένου;

Η απάντηση της αστυνομίας και της κυβέρνησης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές
ασχολίαστα. Γιατί χρειάστηκε να δημοσιοποιηθεί το θέμα από την εφημερίδα Φιλελεύθερος για να αποφασιστεί ο διορισμός ποινικού ανακριτή; Ποιοι είναι αυτοί που αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε δόλος ως κίνητρο σε αυτή την υπόθεση αλλά επρόκειτο για ένα "αθώο λάθος".

Καλούμε το υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανεξάρτητη διερεύνηση της υπόθεσης δίνοντας απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί. Καλούμε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να πάρει τις δικές του σοβαρές αποφάσεις.