Σιζόπουλος για Ιωνά Νικολάου: Η Κυβέρνηση στερείται πολιτικής ευθιξίας

Σιζόπουλος για Ιωνά Νικολάου: Η Κυβέρνηση στερείται πολιτικής ευθιξίας

«Η Κυβέρνηση στερείται πολιτικής ευθιξίας» ήταν το σχόλιο του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, αναφορικά με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τις εκκλήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, σε σχέση με χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση δολοφονίας γνωστού επιχειρηματία.

Ερωτηθείς το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος, αν σχολιάζει δήλωση του ΑΚΕΛ με την οποία ζητείται η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε ότι «ήδη από την πρώτη στιγμή έχουμε δηλώσει ότι αυτή η Κυβέρνηση στερείται πολιτικής ευθιξίας».

Χαρακτήρισε, παράλληλα, ως «πάρα πολύ σοβαρές» τις διαπιστώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, καθώς όπως είπε «ουσιαστικά καταδεικνύουν τις πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης για την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα σώματα ασφαλείας».

Η ΕΔΕΚ, συνέχισε, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια η οποία θα συμβάλλει στην εξυγίανση των σωμάτων ασφαλείας, στην καθιέρωση της αξιοκρατίας και στον τερματισμό των πολιτικών παρεμβάσεων, αλλά και στην απεξάρτηση από σκοπιμότητες και κυκλώματα ύποπτων δραστηριοτήτων.