Ένταση στις διελεύσεις Τουρκοκυπρίων στα οδοφράγματα; «Ή όλοι ή κανείς»!

Ένταση στις διελεύσεις Τουρκοκυπρίων στα οδοφράγματα; «Ή όλοι ή κανείς»!

 Για κρίση με τις διελεύσεις οχημάτων για τους εορτασμούς στα Κόκκινα, έγραφε σήμερα ο τ/κ Τύπος, κρίση που, όπως αναφέρεται, ξεπεράστηκε με την παρέμβαση του “προεδρικού” και του “υπουργείου” εξωτερικών.

Η "Κίπρις" έγραφε ότι σε ανακοίνωσή του το “σωματείο αγωνιστών Κοκκίνων" ανέφερε ότι η “ε/κ διοίκηση” (όπως αποκαλεί την κυπριακή Κυβέρνηση) επιχείρησε να θέσει περιορισμούς στον αριθμό των οχημάτων που θα μετέφεραν επισκέπτες για την τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κόκκινα.

Διαβάστε επίσης: Τελείωσαν οι «εορτασμοί» των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα- Δείτε τις φωτογραφίες (photos)

Ο “πρόεδρος” του “σωματείου”, Μουσταφά Αρικάν, ανέφερε ότι πέρσι μεταφέρθηκαν στα Κόκκινα 2.103 άτομα με 123 οχήματα, ενώ φέτος υπήρξε αίτημα για μεταφορά 1.602 ατόμων με 92 οχήματα. Η “ε/κ διοίκηση” (κυπριακή Κυβέρνηση), πρόσθεσε, έδωσε ωστόσο άδεια μόνο σε 30 οχήματα με αποτέλεσμα πολλά άτομα να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην τελετή. Αφού, είπε, παρά τα διαβήματα του “υπουργείου” εξωτερικών το πρόβλημα δεν είχε ξεπεραστεί, το “σωματείο” είχε αποφασίσει ότι εάν δεν παραχωρείτο άδεια σε όλους όσοι ζήτησαν, δεν θα μετέφερε κανένα επισκέπτη στα Κόκκινα. “Ή όλοι ή κανένας. Δεν θα μπορούσαν να γίνουν διακρίσεις ανάμεσα στους επισκέπτες”, ανέφερε.

Η Χαβαντίς σημειώνει ότι μετά από επίμονες προσπάθειες, τόσο της “προεδρίας” και του “υπεξ”, όσο και άλλων “αξιωματούχων”, οι περιορισμοί από την “ε/κ διοίκηση” (κυπριακή Κυβέρνηση) ήρθησαν και όλοι οι πολίτες που δήλωσαν συμμετοχή, θα μετέβαιναν τελικά στην τελετή των Κοκκίνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της “προεδρίας”, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα, επικοινώνησε με τους αρμόδιους της Δημοκρατίας στους οποίους ανέφερε ότι η απόφαση να τεθούν περιορισμοί στις διελεύσεις είναι λανθασμένη, θεωρείται ως μορφή αντιποίνων για τους περιορισμούς που τέθηκαν για τις Λειτουργίες στις εκκλησίες στα κατεχόμενα, και η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση της έντασης σε μια ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε.