Αλληλεγγύη για Μιλλιέτ: Ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης δεν μπορεί να μείνει

Αλληλεγγύη για Μιλλιέτ: Ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης δεν μπορεί να μείνει

Σε ανακοίνωση τύπου το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μιλλιέτ» για τις εγγυήσεις και τόνισε ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να πείσει για τις πάγιες κοινές θέσεις της Κύπρου στο Κυπριακό ζήτημα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση τύπου

«Εάν ευσταθούν όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ότι δηλαδή η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαν εισηγήθηκε διεθνείς εγγυήσεις με την παρουσία Ελληνικών και Τουρκικών στρατευμάτων, είναι εμφανές ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να πείσει για τις πάγιες κοινές θέσεις μας, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται λόγω της αυταρχικής του στάσης σε δύσκολη θέση».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης δεν μπορεί να μείνει στην Κύπρο. Η Κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στο λαό εάν οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μια τέτοια πρόταση και να αναλάβει τις ευθύνες της. Όπως θα πρέπει να ζητήσει από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τη θέση της εάν θέλει λύση και συνέχεια της Κυπριακή Δημοκρατίας ή πρωτογενές δίκαιο και διάλυση».

Εάν αυτά δεν ξεκαθαρίσουν», τονίζει η Αλληλεγγύη, «το Κυπριακό θα οδηγηθεί σε περιπέτειες. Το ίδιο και ο λαός μας. Ο καθένας από τώρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του.