Τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων συζήτησε το Υπουργικό Συμβούλιο

Τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων συζήτησε το Υπουργικό Συμβούλιο

Με την παρακολούθηση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου ασχολήθηκε κατά την χθεσινή και σημερινή συνεδρία του, συνολικής διάρκειας επτάμισι ωρών, το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα συζήτησε σε έκταση και σε βάθος τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και των Υπουργείων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αυτό δήλωσε, μετά τη σημερινή άτυπη συνεδρία του Σώματος, που έγινε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, τονίζοντας “το στάδιο υλοποίησης του κυβερνητικού έργου είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό”.

“Έγινε μια διεξοδική και σε βάθος ανάλυσης της κυβερνητικής πολιτικής και την ίδια ώρα έγινε και σε βάθος ανάλυση και συζήτηση των ενεργειών και προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης και των Υπουργείων το αμέσως επόμενο διάστημα”, πρόσθεσε.

“Είναι πολλές οι πολιτικές, σε πολλούς τομείς, που θα πρέπει να ακολουθηθούν, ξεκινώντας από την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Συγκοινωνιών, την εξωτερική πολιτική και όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της Κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, έχουν καθοριστεί πολιτικές, έχουν συμφωνηθεί δράσεις που θα ακολουθηθούν έτσι ώστε σε όλα τα επίπεδα να έχουμε περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας, διατήρησης της σημαντικής ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί τον τελευταίο χρόνο και να υπάρξουν σειρά αποφάσεων που θα επιλύσουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην καθημερινότητα του σε όλα τα επίπεδα.

Ερωτηθείς κατά πόσον η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου θα γίνει με την παρούσα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει το αντίθετο”.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξει ανασχηματισμός, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Νέα Υόρκη όπου θα προσφωνήσει την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “το δικαίωμα ανασχηματισμού είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και μόνο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τοποθετηθεί επ΄ αυτού δημόσια”.