Επιτροπή Εσωτερικών για Δημοτικές Εκλογές: Καμιά πρόταση για αναβολή ή μετάθεση τους

Επιτροπή Εσωτερικών για Δημοτικές Εκλογές: Καμιά πρόταση για αναβολή ή μετάθεση τους

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών δεν έχει ενώπιον της οποιαδήποτε πρόταση για αναβολή ή μετάθεση των Δημοτικών εκλογών του Δεκεμβρίου, ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής βουλευτής του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, προσθέτοντας πως εάν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση από τη Σύσκεψη Αρχηγών, είναι έτοιμη να την συζητήσει.

Πριν την έναρξη της κατ΄ άρθρο συζήτησης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κ. Μαύρου είπε ότι η Επιτροπή συζητά τα νομοθετήματα που έχει ενώπιον της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητα από τις Δημοτικές εκλογές.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Νικολαϊδης σημείωσε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι Δημοτικές εκλογές διεξάγονται για πενταετία.

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, με επιστολή προς την Επιτροπή, ζητά να συζητηθεί η μείωση στον αριθμό των Δήμων από 30 σε 22 με μεταβατική περίοδο 3 ετών, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε υπέρ της διαφοροποίησης της διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών, εφόσον επέλθει συμφωνία στο σύνολο της μεταρρύθμισης.

Η κ. Μαύρου, παρατηρώντας ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει οδικό χάρτη για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια σε συνεργασία της Επιτροπής με το Υπουργείο ώστε να ετοιμαστεί οδικός χάρτης.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι παρέλαβε σημείωμα από την Προεδρία – Διεύθυνση της Βουλής με την οποία καλείται να ελέγχει τις παρουσίες των μελών της Επιτροπής το χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης.

Πρόσθεσε πως ως Πρόεδρος της Επιτροπής αδυνατεί να παρακολουθεί τους συναδέλφους της.