Ικανοποίηση Υπ. Παιδείας για το Διήμερο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Ικανοποίηση Υπ. Παιδείας για το Διήμερο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία του θεσμού του Διήμερου Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτικών καθώς και για τη συμμετοχή σε αυτό όλων των εκπαιδευτικών Δημοτικής, Ειδικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ύστερα από τη σημερινή επίσκεψή του στα επιμορφωτικά σεμινάρια, που πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το διήμερο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης ολοκληρώνεται αύριο, ενώ ο θεσμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2012.

Σε κάθε επαρχία, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών διεξάγεται σε δύο διαφορετικές ημέρες και περιλαμβάνει τόσο κεντρική επιμόρφωση όσο και ενδοσχολική επιμόρφωση. Η κεντρική επιμόρφωση περιλαμβάνει τριάντα θεματικές ενότητες για τα δημοτικά σχολεία, οκτώ θεματικές ενότητες για τα δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία και εννέα θεματικές ενότητες για την Ειδική Εκπαίδευση.

Η κεντρική επιμόρφωση προσφέρεται σε όλες τις επαρχίες.

Για τη συμμετοχή στην κεντρική επιμόρφωση, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε θέματα σχετικά με τη διδακτική των διαφόρων μαθημάτων, καθώς επίσης και «οριζόντια» θέματα, όπως: Ρατσισμός – Προωθώντας και διδάσκοντας την ισότητα, Δημιουργώντας κουλτούρα μάθησης στο σχολείο ώστε να μαθαίνουμε από τις διδασκαλίες μας, Αξιολόγηση του μαθητή, Νέα Διαδικασία έγκαιρης παρέμβασης, Βία στο παιδί κ.ά.

Συνολικά, λειτουργούν 95 επιμορφωτικά κέντρα, σε όλες τις επαρχίες, κατά τις ημέρες διεξαγωγής της κεντρικής επιμόρφωσης.