ΑΚΕΛ για δηλώσεις Πρύτανη Πανεπιστημίου Κύπρου: Οι χαρακτηρισμοί αποτελούν προσβολή

ΑΚΕΛ για δηλώσεις Πρύτανη Πανεπιστημίου Κύπρου: Οι χαρακτηρισμοί αποτελούν προσβολή

Σε ανακοίνωση τύπου το ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου και τόνισε ότι οι χαρακτηρισμοί είναι προσβολή για τον θεσμό του.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Με θλίψη και απογοήτευση είδαμε την επίθεση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην «εγχώρια αριστερά». Οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται στην τοποθέτηση του Πρύτανη κατά μιας μεγάλης παράταξης του τόπου αποτελούν προσβολή πρώτα και κύρια στον ίδιο το θεσμό του Πρύτανη του πρώτου και μεγαλύτερου δημόσιου Πανεπιστημίου της Κύπρου. Η απαράδεκτη και προσβλητική επίθεση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου επιπρόσθετα στοχοποιεί μια ιστορική παράταξη και μια μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι όποτε το ίδρυμα το οποίο εκπροσωπεί αντιμετωπίζει προβλήματα είναι στο ΑΚΕΛ και την Αριστερά που στρέφεται για υποστήριξη. Γνωρίζει επιπρόσθετα ή θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι εάν δεν υπήρχε η «εγχώρια αριστερά» δεν θα υπήρχε σήμερα Πανεπιστήμιο Κύπρου για να πρυτανεύει.

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση του Πρύτανη κατά της Αριστεράς, ακολουθεί μια σειρά από δηλώσεις και πράξεις του Κώστα Χριστοφίδη προς την ίδια κατεύθυνση. Θα έπρεπε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου να λειτουργεί συνενωτικά και με σεβασμό απέναντι σε κάθε φοιτητή, ακαδημαϊκό και εργαζόμενο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανεξαρτήτως απόψεων, πολιτικών ή ιδεολογικών τοποθετήσεων τους.

Ελπίζουμε η απαράδεκτη επίθεση του Πρύτανη να μην συνιστά προσπάθεια τρομοκράτησης της άλλης άποψης εντός του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενόψει μάλιστα σοβαρών συζητήσεων εντός του Ιδρύματος.