Καταγγελία ΔΗΚΟ για απαγόρευση πρόσβασης στα έγγραφα των διαπραγματεύσεων- Τι απαντά η κυβέρνηση

Καταγγελία ΔΗΚΟ για απαγόρευση πρόσβασης στα έγγραφα των διαπραγματεύσεων- Τι απαντά η κυβέρνηση

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ καταγγέλλει ότι μέλος του προσπάθησε να δει τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων στο Προεδρικό αλλά δεν τον άφησαν.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΚΟ, ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΗΤΑΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνει και διευκρινίζει ότι σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, αντιπρόσωπος του Κόμματος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για μελέτη εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις, όπως έπραξε και την περασμένη βδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο), αλλά δυστυχώς δεν του επετράπη η είσοδος.

Ελπίζουμε ότι το σημερινό γεγονός ήταν μεμονωμένο και ότι δεν υπάρχει πρόθεση μόνιμης απαγόρευσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ της διαφάνειας και της ενημέρωσης όχι μόνο των κομμάτων, αλλά ολόκληρου του κυπριακού λαού για την πορεία και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας.

Απάντηση Κυβέρνησης στο ΔΗΚΟ

Απροειδοποίητα εμφανίστηκε το μέλος της ομάδας του ΔΗΚΟ στο Προεδρικό, απαντά η Κυβέρνηση
Χωρίς καμιά εκ των προτέρων συνεννόηση εμφανίστηκε το μέλος της ομάδας του ΔΗΚΟ σήμερα στο Προεδρικό, ζητώντας είσοδο στο Προεδρικό για εξέταση των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, απαντά στο ΔΗΚΟ με γραπτή απάντησή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

«Με λύπη παρατηρούμε ότι το ΔΗΚΟ προσπαθεί να μετατρέψει σοβαρά θέματα του πολιτικού βίου σε παρωδία, μη έχοντας το παραμικρό ίχνος σοβαρότητας η οποία θα έπρεπε να διέκρινε όλους και ιδιαίτερα τον πολιτικό κόσμο του τόπου», αναφέρεται στη γραπτή απάντηση.

Προστίθεται ότι «ενώ κατόπιν συνεννόησης με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου διευθετήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τρεις συναντήσεις την περασμένη βδομάδα για μελέτη των εγγράφων, εντούτοις σήμερα χωρίς καμιά εκ των προτέρων συνεννόηση ένα εκ των μελών της ομάδας του ΔΗΚΟ εμφανίστηκε απροειδοποίητα στις 3μμ, ώρα που απουσίαζε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, και ζήτησε είσοδο στο Προεδρικό Μέγαρο για εξέταση των εγγράφων».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «του υπεδείχθη με αβρότητα ότι θα έπρεπε να είχε συνεννοηθεί πρώτα με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου».

«Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ επέδειξε κατανόηση και αποχώρησε», αναφέρεται.

Σημειώνεται παράλληλα ότι «σήμερα το πρωί, επίσκεψη του Κινήματος Αλληλεγγύη για μελέτη των εγγράφων έλαβε χώρα ως είχε προγραμματιστεί».