Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας και την εκτίμηση ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης για το 2016 θα κινηθεί πάνω από το 2,5%, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου και ερωτηθείς εάν ήρθε σε επαφή με τον κ. Παπαδόπουλο μετά την απόσυρση της στήριξης του στα κυβερνητικά νομοσχέδια για να διερευνήσει το ενδεχόμενο να αλλάξει αυτή του τη στάση, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι “εμείς ως ΔΗΣΥ- και εγώ προσωπικά- θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια – παράλληλα με την προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού – η χώρα να μείνει στη σωστή πορεία”.

“Για να είμαστε εδώ που είμαστε και να ατενίζουμε το οικονομικό μέλλον της Κύπρου με αισιοδοξία είναι γιατί σ' αυτό κατά κύριο λόγο συνέβαλαν οι κύπριοι πολίτες με τις θυσίες τους, οι κοινωνικοί εταίροι αλλά και η σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιδείχτηκε και από πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα από το ΔΗΚΟ στα τρία δύσκολα χρόνια του μνημονίου”, πρόσθεσε.

Θέλω να πιστεύω, συνέχισε, “ότι παρά τις δηλώσεις θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις και όταν κυβερνητικά νομοσχέδια ή προτάσεις νόμου οποιουδήποτε κόμματος κινούνται προς μια θετική κατεύθυνση που θα ωφεληθεί η οικονομία, η κοινωνία, σε όλα τα ζητήματα θα αντιμετωπίζονται θετικά και όχι εκ προοιμίου με τη θέση ότι καλό – κακό το καταψηφίζω”.

“Εγώ είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως σε κάποια ζητήματα θα βρίσκουμε πάλι ως πολιτικές δυνάμεις τον τρόπο της εθνικής συνεργασίας για το καλό των πολιτών”, είπε.

Εξέφρασε παράλληλα τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας. “Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης για το 2016 θα κινηθεί, κατά τη δική μου εκτίμηση, πάνω από 2,5% και θα τολμήσω, όπως έκανα και στο παρελθόν, να προβλέψω ότι, εάν συνεχίσουμε υπεύθυνα και σοβαρά, ότι η οικονομική ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 3% το 2017 φτάνει να μην αρχίσουμε να ξηλώνουμε αυτά που κτίσαμε με τις θυσίες του λαού μας”.

“Τα σημερινά δεδομένα δεικνύουν πως η κυπριακή οικονομία μπορεί να προσδοκά σε θετικές αξιολογήσεις από τους οίκους αξιολόγησης τους προσεχείς μήνες και σταδιακά να πάμε το 2017 σε επενδυτική βαθμίδα”, κατέληξε.