Έκοψε το Mall στις «Xαλεπιανές» ο Χάσικος

Έκοψε το Mall στις «Xαλεπιανές» ο Χάσικος

Την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι ανέτρεψε ο Σωκράτης Χάσικος τα σχέδια αναβάθμισης της περιοχής Χαλεπιανές, όπου βρίσκεται και το τεμάχιο της Ομόνοιας, για οποίο ο Μιλτιάδης Νεοφύτου έκανε στο δικαστήριο φοβερές αποκαλύψεις.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που συγκεντρώσαμε, στο πλαίσιο διαμόρφωσης του Τοπικού Σχεδίου Νότιας Λευκωσίας, η περιοχή θα αναβαθμιζόταν σε ζώνη Ειδικών Χρήσεων στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, θα μπορούσε να ανεγερθεί ακόμη και mall.

Σε τέτοια περίπτωση, η αξία του τεμαχίου πράγματι θα εκτοξευόταν, σε σχέση με το τι ίσχυε πριν την αναβάθμιση αφού η ζώνη εκεί ήταν γεωργική (Γ3). Όταν ανέλαβε ο κ. Χάσικος, και αφού η αναβάθμιση πέρασε και από το Πολεοδομικό Συμβούλιο, παρενέβη και αντί ζώνη Ειδικών Χρήσεων υπέγραψε αναβάθμιση της περιοχής σε ζώνη Γα3. Αυτό σημαίνει ότι εκεί μπορούν να υλοποιηθούν αρκετές αναπτύξεις, κινηματογράφοι, γήπεδα κ.λπ. αλλά δεν μπορεί να κατασκευαστεί mall.

Στο μεταξύ, μετά τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν θα διεξαγάγουν έρευνα ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής, ενώ το θέμα θα εξετάσει και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου. Ουδέν μεμπτόν, δηλώνει ο Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος υποδεικνύει ότι όλα έγιναν με διαφάνεια και ακολουθήθηκαν οι ορθές διαδικασίες.

Όπως είναι γνωστό, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε ότι ο κ. Συλικιώτης έλαβε οδηγίες από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προωθήσει την αναβάθμιση της πολεοδομικής ζώνης για να πουληθεί το κτήμα και να εξοφληθούν χρέη της Ομόνοιας.

Πηγή: Φιλελεύθερος