Ακιντζί για Κυπριακό: Δεν πρέπει να αναμένονται θαύματα στη Νέα Υόρκη

Ακιντζί για Κυπριακό: Δεν πρέπει να αναμένονται θαύματα στη Νέα Υόρκη

Δεν πρέπει να αναμένονται θαύματα στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, αναφέροντας παράλληλα ότι το παρόν δεν είναι το τελικό στάδιο του κυπριακού προβλήματος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε η δουλειά στη Νέα Υόρκη να ανοίξει το δρόμο για το τελικό στάδιο και ανέφερε ότι αυτός είναι ο κύριος στόχος που θα επιδιωχθεί στις συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ανέφερε επίσης ότι μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη με εποικοδομητικό πνεύμα και καλή θέληση και με στόχο να συνεχίσει τη δουλειά για διαμόρφωση του μέλλοντος της Κύπρου. Υπενθύμισε επίσης τη δήλωση του Μπαν Γκι – Μουν αναφορικά με την πρόοδο στις συνομιλίες και πρόσθεσε ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί δεν μπορεί να υποτιμάται αλλά ούτε και να διογκώνεται.

Η πραγματικότητα, συμπλήρωσε, είναι ότι υπήρξε καλή πρόοδος ιδιαίτερα σε τέσσερα θέματα αλλά υπάρχουν ακόμα θέματα, κάποια σημαντικά και κάποια τεχνικά που πρέπει να επιλυθούν.

Είπε επίσης ότι εάν ο στόχος που επιδιώκεται από τους δύο ηγέτες και κάποια τρίτα μέρη να υπάρξει πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας εντός 2016 επιτευχθεί, κάποια θέματα μπορεί να επιλυθούν μέσα στους πρώτους μήνες του 2017.

Ευχήθηκε τέλος να επιστρέψει από τη Νέα Υόρκη με καλά αποτελέσματα.