Κυπριακό και Brexit συζήτησαν Κασουλίδης και Βρετανός Υπ. Εξωτερικών

Κυπριακό και Brexit συζήτησαν Κασουλίδης και Βρετανός Υπ. Εξωτερικών

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην ΕΕ μετά το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, με τον Βρετανό ομόλογο του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε σειρά επαφών με ομολόγους του, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Τζεμπράν Μπασίλ ανασκόπησαν τις διμερείς σχέσεις και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις.

Είχε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπιορν Γιάγκλαντ κατά την οποίαν αντηλλάγησαν απόψεις για τις προτεραιότητες και δράσεις της επερχόμενης Προεδρίας του Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε και με την Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Πατρίσια Σκότλαντ με την οποία συζήτησαν θέματα που άπτονται της ημερήσιας διάταξης της Ομάδας Δράσης της Κοινοπολιτείας, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Συναντήθηκε επίσης με τον Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Φαλάχ Μουσταφά Μπακίρ, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που άπτονται των περιφερειακών εξελίξεων.

Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Μάρεϊ Μακάλεϊ, τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο Φατχάλα Σιτζιλμάσι, καθώς και τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Μαυροβουνίου για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ Αλεξάνταρ Πέκοβιτς.