ΔΗΚΟ για ομιλία Αναστασιάδη: Ο Πρόεδρος άφησε ακόμα μια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη

ΔΗΚΟ για ομιλία Αναστασιάδη: Ο Πρόεδρος άφησε ακόμα μια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του σχολίασε την ομιλία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τόνισε πως ο Πρόεδρος άφησε την ευκαιρία για να καταγγελθεί η συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία ανεκμετάλλευτη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Την ίδια ώρα που ο κατοχικός ηγέτης δηλώνει πως πρέπει να παραμείνουν όλοι οι έποικοι, πως θέλει εγγυήσεις της Τουρκίας και πως δεν είναι δυνατές μεγάλες εδαφικές αναπροσαρμογές, ο Νίκος Αναστασιάδης άφησε ακόμα μια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, να καταγγελθεί ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς στο κυπριακό.

Με την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης:

• Συνέχισε την προσφιλή του τακτική, της πλήρους αποενοχοποίησης της Τουρκίας.
• Ωραιοποίησε τις θέσεις της τουρκικής πλευράς.
• Ωραιοποίησε την εικόνα των διαπραγματεύσεων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το κυπριακό είναι πολύ κοντά σε διευθέτηση.

Με την εκτενή αναφορά του στις λεγόμενες συγκλίσεις και την επιδερμική αναφορά στα θέματα της Ασφάλειας και του Εδαφικού, που δεν έχουν συζητηθεί καν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης:

• Αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ικανότητα της πλευράς μας
• Αφαιρεί από το οπλοστάσιο του την οποιαδήποτε δυνατότητα να ασκηθούν πιέσεις στην τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να προσέλθει με διαλλακτικές θέσεις στις συνομιλίες.

Για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή κοινότητα και δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες της.