ΔΗΚΟ για ομιλία Αναστασιάδη : Ο πρόεδρος επέλεξε ανακρίβειες και ψεύδη για παραπλάνηση του λαού

ΔΗΚΟ για ομιλία Αναστασιάδη : Ο πρόεδρος επέλεξε ανακρίβειες και ψεύδη για παραπλάνηση του λαού

O Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε με ανακρίβειες και ψεύδη να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα και τον κυπριακό λαό σύμφωνα δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΚΟ.

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

O Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εκθέσει την τουρκική αδιαλλαξία και τις πρόσφατες ακραίες δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη.

Δυστυχώς, αντ’ αυτού επέλεξε με ανακρίβειες και ψεύδη να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα και τον κυπριακό λαό.

Επέλεξε να ωραιοποιήσει την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις, να συντηρήσει ένα πλασματικό «καλό κλίμα» και να απενοχοποιήσει για ακόμα μια φορά την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη.

Ισχυρίστηκε πως «επιβεβαιώθηκε η μία και μόνη διεθνής νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία και μία και μόνη ιθαγένεια».
Όμως, με βάση τη συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου της 14ης Φεβρουαρίου 2014 η κυριαρχία «εκπηγάζει εξίσου από τους ε/κ και τους τ/κ».
Δεν είναι δε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη λύση, άρα για ποια διεθνή προσωπικότητα μιλάμε; Του νέου κράτους;

Ισχυρίστηκε ότι «Το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη ομοσπονδία της Κύπρου θα αποτελείται από δύο συνιστώσες πολιτείες με ισότιμο καθεστώς».
Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως η τούρκικη πλευρά αυτό που διεκδικεί είναι την εξίσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους. Επιδιώκουν δηλαδή την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πολιτεία και την παρθενογένεση ενός νέου κράτους.
Στην πραγματικότητα αυτό που συζητείται είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αντικατάσταση της με ένα ετοιμόρροπο προτεκτοράτο της Τουρκίας, το οποίο δεν θα μπορεί να πάρει καμία απόφαση χωρίς τη σύμφωνο γνώμη της Άγκυρας.

Ισχυρίστηκε πως «Εξασφαλίστηκε η ελεύθερη διακίνηση, του δικαιώματος απόκτησης περιουσίας, εγκατάστασης, άσκησης επαγγέλματος και ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης ή άσκησης οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Κύπρο».
Η αλήθεια είναι πως η τουρκική πλευρά διεκδικεί περιορισμούς στο δικαίωμα αγοράς περιουσίας και εγκατάστασης ιδιαίτερα σε ότι αφορά την λειτουργία επιχειρήσεων, γι’ αυτό εξάλλου διεκδικούν μόνιμες παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Ισχυρίστηκε πως «Έχει επιτευχθεί ο πλήρης σεβασμός του δικαιώματος του ατόμου στην ιδιοκτησία». Η αλήθεια είναι ότι το δικαίωμα ιδιοκτησίας «αναγνωρίζεται»